Nejlepší utopenci: Rychlý recept na pikantní pochoutku nejen k pivu

Utopenci a nakládaný hermelín patří mezi hospodské klasiky. Největší "potíž" s těmito chuťovkami je ta, že když si je připravíte doma, musí se nějakou dobu nechat odležet. Nechce se vám čekat? Zkuste rychlý recept na utopence. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat...

Jana Jánská
Jana Jánská 19. 05. 2023 15:00

V receptech na utopence se obvykle používají špekáčky, ale nic nezkazíte ani tehdy, pokud sáhnete třeba po párcích nebo jiné uzenině. Je to jen na vás.

Jak připravit chutné utopence

Pokud se v sobotu ráno rozhodnete, že máte chuť na utopence, stačí jen zajít k vašemu oblíbenému řezníkovi. Naložit špekáčky do nálevu zabere pár minut a už večer si na nich můžete pochutnat. Na tento recept budete potřebovat 2-3 špekáčky a 1 větší cibuli, které zalijete vydatným nálevem:

  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce worcesteru
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 4 lžíce vody

Špekáčky oloupeme a s cibulí je nakrájíme na kolečka. Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme. Do sklenice dáme třetinu nakrájených špekáčků a cibule, zalijeme částí horkého nálevu, přidáme další třetinu špekáčků a cibule a opět zalijeme částí nálevu. Naskládáme zbytek špekáčků s cibulí a dolijeme zbylý nálev.

Pevně zavíčkujeme, sklenici obrátíme vzhůru nohama a zpět. Díky tomu se nálev dostane ke všem kouskům. Po vychladnutí uložíme utopence do lednice. Můžeme je konzumovat už po pár hodinách. Výtečně se k nim hodí čerstvý chléb.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články