Fit a krásnáTestováníSoutěže

Nevíte, co s houbovými úlovky? Vyzkoušejte recept na jednoduchou bramboračku

Nevíte, co s houbovými úlovky? Vyzkoušejte recept na jednoduchou bramboračku
Zdroj: Pixabay.com
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Kdo by neměl rád houbaření. Někdy se ale stane, že nasbíráte hub tolik, že nevíte co s nimi. A to zvláště teď, kdy mykologové slibují úspěšnou houbařskou sezónu. Už vás nebaví pořád dokola dělat jen smaženici nebo houbové řízky. Uvařte si chutnou bramboračku.

Tereza Endrštová 11. července 2020

Kdo by neměl rád voňavé houbové řízky. Někdy už je jich ale prostě příliš. A co takhle dát houby usušit a přidat je do chutné bramborové polévky? Použít při vaření polévky ale můžete i ty čerstvé.

Houbová předpověď na víkend: Vypadá to velmi slibně, říká mykolog Libor Tmej
Mohlo by Vás zajímat:

Houbová předpověď na víkend: Vypadá to velmi slibně, říká mykolog Libor Tmej

Při sušení hub pozor na vlhkost

Pokud chcete použít sušené houby, je dobré znát správný způsob jejich sušení. Nejjednodušší je to prostřednictvím sušičky, jde to ale třeba i v troubě nebo volně na radiátoru. Důležité je, aby se k houbám nedostala vlhkost. Jinak by je mohla postihnout plíseň.

Co budete potřebovat

Na chutnou bramborovou polévku si připravte dva stroužky česneku, snítku petrželky, jednu malou cibuli, jednu menší kořenovou petržel, dvě lžíce oleje, dvě lžičky majoránky, dvě lžíce hladké mouky, dvě lžíce (klidně i více) sušených nebo i čerstvých hub, špetku soli, dvě mrkve, alespoň tři větší brambory a menší celer.

Neplechy českých houbařů: Za co vám hrozí mastné pokuty?
Mohlo by Vás zajímat:

Neplechy českých houbařů: Za co vám hrozí mastné pokuty?

Příprava bramboračky

Cibuli zpěňte v hrnci na oleji, pak přisypte hladkou mouku a osmažte dozlatova. Přilijte jeden a půl litru vody, rozmíchejte a přiveďte do varu. Až se voda začne vařit, přidejte do ní zeleninu nakrájenou na kostičky včetně brambor a houby, které si předem namočte, pokud jsou čerstvé. V případě sušených hub je můžete do polévky rovnou přidat. Polévku vařte do změknutí zeleniny. Potom ji dochuťte prolisovaným či na drobno nasekaným česnekem, osolte a přidejte zbývající koření, tedy majoránku a petrželku. Bramboračku pak ještě krátce povařte.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články