Fit a krásnátestovánísoutěže

Recept ze sladkých jablek: Jak na chutná jablečná povidla jako od babičky?

Recept ze sladkých jablek: Jak na chutná jablečná povidla jako od babičky?
Zdroj: Pixabay.com
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Máte rádi ovoce, zvláště pak chutná a šťavnatá jablíčka? Pak vám rozhodně budou chutnat jablečná povidla, která se hodí jako náplň do buchet i do koláčů. Co na ně budete potřebovat?

Tereza Endrštová 28. července 2020

Máte chuť na jablečná povidla, ale nejste si jistí, zda je zvládnete připravit sami doma? S tímto receptem si s jejich přípravou poradíte hravě a snadno. Navíc budou chutnat výborně jako od babičky. Jak na rychlá a snadná domácí povidla z jablek?

Nevíte, co s houbovými úlovky? Vyzkoušejte recept na jednoduchou bramboračku
Mohlo by Vás zajímat:

Nevíte, co s houbovými úlovky? Vyzkoušejte recept na jednoduchou bramboračku

Co budete potřebovat

Na povidla si připravte kilo jablek, 0,5 dcl jablečného octa, ale můžete použít i normální, a 250 g cukru.  Jablka nejdříve oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte, teprve potom je zvažte.

Postup přípravy

Oloupaná a nakrájená jablka podlijte vodou a přiveďte k varu za občasného míchání. Pak k nim přidejte jablečný (nebo klasický) ocet a kilo cukru. Vše povařte až do husté kaše (přibližně půl hodiny). Hotovou povidlovou směs pak přelijte do předem vyhřátých sklenic a pečlivě uzavřete. Pak je při teplotě 80 °C sterilujte asi tak patnáct minut.

Co s úrodou chutných meruněk? Zkuste domácí meruňkovou marmeládu jako od babičky
Mohlo by Vás zajímat:

Co s úrodou chutných meruněk? Zkuste domácí meruňkovou marmeládu jako od babičky

Povidla na několik způsobů

Vyzkoušet můžete také trochu odlišný způsob přípravy jablečných povidel s dvěma a půl kily jablek, 1/8 octa a menším množstvím cukru (150 gramů). Nakrájená a oloupaná jablka dejte nejdříve podusit na mírném stupni, v případě potřeby je můžete rozmixovat. Pak teprve přidejte cukr a přilijte ocet. Směs povařte přibližně půl hodiny. Ještě horká jablečná povidla nalijte do předem nahřátých sklenic, přilít na ně můžete také polévkovou lžíci rumu pro intenzivnější chuť. Nádoby naplňte hotovými jablečnými povidly až po okraj, pak je pečlivě zavíčkujte, a obraťte dnem vzhůru. Před podáváním povidla nezapomeňte nechat vychladnout.

Jak na zdravé letní grilování: Rady a skvělé recepty výživové terapeutky
Mohlo by Vás zajímat:

Jak na zdravé letní grilování: Rady a skvělé recepty výživové terapeutky

Hotová domácí povidla se hodí jako výborná a chutná náplň do domácích koláčů a buchet. Uvidíte, že jim žádná návštěva neodolá a díky sladké jablečné náplni budou chutnat všem. Dobrou chuť!

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu