Rychlý výborný hrníčkový koláč s ovocem, jak ho peče Michaela Dolinová

Rychlý výborný hrníčkový koláč s ovocem, jak ho peče Michaela Dolinová
Zdroj: Showpix/Freepik/koláž Lifee.cz

VIP Prostřeno je skvělou sondou do kulinárních dovedností různých osobností. Moderátorka a herečka Michaela Dolinová pekla v jednom z dílů rychlý ovocný hrnkový koláč. Když se nechcete zdržovat složitým vážením, je to vždycky značka ideál.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 21. 03. 2021 10:00

Hrnkové koláče jsou oblíbené pro svou rychlou přípravu, kdy navíc nemusíte zaměstnávat kuchyňskou váhu. Proto se náramně hodí, když nevíte, kam dřív skočit, a přitom byste si rádi dali k odpolední kávě něco sladkého.

Hrnkové koláče s ovocem – tipy na přípravu

Na přípravu koláče není potřeba žádné složité vážení. Přesněji řečeno vůbec žádné vážení. Místo něj vám bude stačit třeba kelímek od jogurtu. A protože je jogurt součástí receptu, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Na koláč se hodí jakýkoliv druh ovoce, který je zrovna v sezóně. Teď ho můžeme připravit například s jablky (nakrájíme je na plátky, měsíčky, případně nastrouháme na velké slzy) nebo hruškami. Se skořicí, mandlemi a medem vytvoří jedinečnou kombinaci.

Herečka a moderátorka Michaela Dolinová si získala popularitu díky úsměvu, který stále zdobí její tvář, a energické osobnosti. Také její vystoupení v jednom z dílů pořadu VIP Prostřeno slavilo úspěch. Hrníčkový koláč s ovocem podávala s domácí šlehačkou. Pokud chcete nějakou svěžejší a trochu zdravější variantu, můžete šlehačku nahradit lžící zakysané smetany.

Hrníčkový koláč s ovocem

Budeme potřebovat: 2 kelímky bílého jogurtu, 1 kelímek třtinového cukru, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 vejce, 1 sáček kypřicího prášku, špetku mleté skořice, ovoce dle sezóny a chuti (jablka, jahody, švestky, rybíz), 100 g nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí, 50 g másla nakrájeného na plátky, 2 lžíce medu.

Příprava: Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve velké míse vyšleháme jogurty s třtinovým cukrem dohladka, spolu s přidaným vejcem pak dobře promícháme a vytvoříme krém. Do mísy přidáme prosátou mouku a kypřicí prášek. Doplníme o skořici a šleháme, aby z ingrediencí vzniklo jemné těsto. Nalijeme ho do kulaté dortové formy. Tu můžeme vyložit pečicím papírem nebo ji vymazat máslem a vysypat hrubou moukou. Navrch přijde ovoce a to zasypeme pokrájenými ořechy nebo mandlemi na plátky. Přes to poklademe plátky másla a zakapeme medem.

Pečení: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35–40 minut dozlatova.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články