Rychlý výborný hrníčkový koláč s ovocem, jak ho peče Michaela Dolinová

Rychlý výborný hrníčkový koláč s ovocem, jak ho peče Michaela Dolinová
Zdroj: Showpix/Freepik/koláž Lifee.cz

VIP Prostřeno je skvělou sondou do kulinárních dovedností různých osobností. Moderátorka a herečka Michaela Dolinová pekla v jednom z dílů rychlý ovocný hrnkový koláč. Když se nechcete zdržovat složitým vážením, je to vždycky značka ideál.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 21. března 2021

Hrnkové koláče jsou oblíbené pro svou rychlou přípravu, kdy navíc nemusíte zaměstnávat kuchyňskou váhu. Proto se náramně hodí, když nevíte, kam dřív skočit, a přitom byste si rádi dali k odpolední kávě něco sladkého.

Koláč orgasmus jako z Prostřena: Připravte si úžasný dezert, který probouzí vášně
Mohlo by Vás zajímat:

Koláč orgasmus jako z Prostřena: Připravte si úžasný dezert, který probouzí vášně

Hrnkové koláče s ovocem – tipy na přípravu

Na přípravu koláče není potřeba žádné složité vážení. Přesněji řečeno vůbec žádné vážení. Místo něj vám bude stačit třeba kelímek od jogurtu. A protože je jogurt součástí receptu, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Na koláč se hodí jakýkoliv druh ovoce, který je zrovna v sezóně. Teď ho můžeme připravit například s jablky (nakrájíme je na plátky, měsíčky, případně nastrouháme na velké slzy) nebo hruškami. Se skořicí, mandlemi a medem vytvoří jedinečnou kombinaci.

Herečka a moderátorka Michaela Dolinová si získala popularitu díky úsměvu, který stále zdobí její tvář, a energické osobnosti. Také její vystoupení v jednom z dílů pořadu VIP Prostřeno slavilo úspěch. Hrníčkový koláč s ovocem podávala s domácí šlehačkou. Pokud chcete nějakou svěžejší a trochu zdravější variantu, můžete šlehačku nahradit lžící zakysané smetany.

Bulharský hruškový koláč podle Heleny Růžičkové: Mistrovský dezert plný chutných ingrediencí
Mohlo by Vás zajímat:

Bulharský hruškový koláč podle Heleny Růžičkové: Mistrovský dezert plný chutných ingrediencí

Hrníčkový koláč s ovocem

Budeme potřebovat: 2 kelímky bílého jogurtu, 1 kelímek třtinového cukru, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 vejce, 1 sáček kypřicího prášku, špetku mleté skořice, ovoce dle sezóny a chuti (jablka, jahody, švestky, rybíz), 100 g nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí, 50 g másla nakrájeného na plátky, 2 lžíce medu.

Příprava: Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve velké míse vyšleháme jogurty s třtinovým cukrem dohladka, spolu s přidaným vejcem pak dobře promícháme a vytvoříme krém. Do mísy přidáme prosátou mouku a kypřicí prášek. Doplníme o skořici a šleháme, aby z ingrediencí vzniklo jemné těsto. Nalijeme ho do kulaté dortové formy. Tu můžeme vyložit pečicím papírem nebo ji vymazat máslem a vysypat hrubou moukou. Navrch přijde ovoce a to zasypeme pokrájenými ořechy nebo mandlemi na plátky. Přes to poklademe plátky másla a zakapeme medem.

Pečení: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35–40 minut dozlatova.

Strouhaný koláč, jak ho miluje Jiřina Bohdalová. Díky jedné vláčné ingredienci je skutečně lahodný
Mohlo by Vás zajímat:

Strouhaný koláč, jak ho miluje Jiřina Bohdalová. Díky jedné vláčné ingredienci je skutečně lahodný

Otevřená zpověď dcery herečky Aleny Mihulové: Jsem vděčná, že jsem na holky, říká Karolína Kachyňová

Otevřená zpověď dcery herečky Aleny Mihulové: Jsem vděčná, že jsem na holky, říká Karolína Kachyňová

Další články