Blonďatý miláček žen Gary Barlow (52) z Take That: Trojnásobný otec zažil těžký pád z výsluní, bulimii i smrt dcery

Smutek Garyho Barlowa: Zpěvák z Take That tragicky přišel o dceru
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Pamatujete ještě na začátky britské skupiny Take That? Zleva nahoře jsou Jason Orange, Howard Donald a Gary Barlow, vpředu Mark Owen a Robbie Williams.Kluci z Take That ale uměli ukázat i tu méně barevnou stránku...Take That začínali v pěti, v současnosti tvoří skupinu Howard Donald, Gary Barlow a Mark Owen.Gary Barlow se v roce 2000 oženil s Dawn Andrews, která doprovázela Take That jako tanečnice.+ 2 fotky+ 3 fotky

Gary Barlow není jenom zpěvák z Take That, jedné z nejslavnějších britských skupin všech dob, ale také muž, který má za sebou nelehký život. Trpěl bulimií a ani se nedokázal na sebe podívat do zrcadla. Ta největší tragédie ho potkala v roce 2012, kdy přišel o dceru.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 22. 04. 2023 09:00

Chlapecké skupiny, které v devadesátých letech okupovaly plakáty v nejednom holčičím pokojíčku, nebyly jenom výsadou americké hudební scény. Spousta z nich pocházela také z Velké Británie či Irska. Pamatujete třeba na East 17, Boyzone nebo Take That?

Gary Barlow z Take That

Možná není tak populární jako jeho kolega Robbie Williams, který Take That několikrát opustil a bývá vděčným soustem pro bulvár, ale Gary Barlow je neméně talentovaný zpěvák a hudebník. Je také držitelem Řádu britského impéria a v roce 2009 byl v jednom průzkumu zvolen za nejlepšího britského skladatele všech dob. Hned za ním jsou John Lennon a Paul McCartney, Robbie Williams byl osmý.

Možná to bylo hlavně o momentální popularitě, ale pro Garyho Barlowa to znamenalo, že je na dobré cestě. Když se totiž v roce 1996 Take That rozpadli, šlo to s ním od desíti k pěti. O rok později dostal pozvání na party, která předcházela udělování cen Grammy. Byla tam slavná jména jako Whitney Houston nebo královna soulu Aretha Franklin. A pro Garyho to měl být nový start.

Byl jsem nejhorší. Nejenže jsem zazpíval špatně několik not, ale bylo to opravdu strašné. Věděl jsem, že se tu noc něco změnilo. Byl to začátek konce. Stálo mě to deset let..." vzpomíná Barlow pro The Sunday Times.

Temné období Garyho Barlowa

Britské a americké nahrávací společnosti ho poté vyřadily ze své nabídky. Ale to nejhorší se odehrávalo za zavřenými dveřmi zpěvákova sídla v Cheshire. Jeho dny vypadaly stejně - už od rána kouřil marihuanu, popíjel Southern Comfort, což je likér z whisky s příchutí broskve, a přejídal se. „Snažil jsem se zabít popovou hvězdu, jedl jsem, aby ta popová hvězda zmizela. Přestal jsem si barvit vlasy a kupovat hezké oblečení, chtěl jsem jen vypadat jako opak popové hvězdy, fyzicky i psychicky," řekl v roce 2018.

V tom těžkém období si z něj bulvár utahoval kvůli nadváze, ale on trpěl bulimií, kterou popisuje jako vědomý akt sebepoškozování. „Nemoc pro mě byla trest. Nechtěl jsem to změnit. Kupodivu jsem z toho nebyl nešťastný. Bylo dobře, že to bolelo," vysvětluje zpěvák, který z domu odstranil všechna zrcadla, aby se nemusel dívat na sebe a svá kila.

Trvalo několik let, než měl bulimii pod kontrolu. Pak následovala série diet, ne vždy s valným výsledkem. A když v roce 2005 dostali členové Take That nabídku, aby se dali znovu dohromady, považoval to za špatný nápad. Jenže vstupenky na turné byly pryč za dvě minuty. To mu dodalo sílu a znamenalo nový start. Od té doby je v jednom kole a stal se z něj také uznávaný porotce v různých televizních show.

Rodina Garyho Barlowa

Zpěvák se v roce 2000 oženil s tanečnicí Dawn Andrews, která doprovázela Take That na jednom z devadesátkových turné. Jako první přišel na svět syn Daniel (22), pak se jim narodily dcery Emily (20) a Daisy (14).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Gary Barlow (@officialgarybarlow)

Společnými fotkami šetří. A i když působí jako veselá a spokojená rodina, přesto je něco tíží. Dawn v roce 2012 čekala další dítě, Poppy ovšem přišla na svět měsíc před termínem a mrtvá. Dawn a Gary s ní strávili ještě hodinu na sále, objímali ji a snažili se co nejvíc prodloužit ten čas, který mohli strávit spolu.

Byla to jedna z nejlepších hodin v mém životě, kterou jsem zažil uprostřed nejtěžšího období mého života. Bylo to velmi silné. Poppy vypadala dokonale a hodinu pro nás byla naživu. Byla v mém náručí, naše krásná malá dcera, sestra našich tří dětí. Pak do místnosti vtrhla realita a moje plíce opustil všechen vzduch..." napsal Barlow dojímavě ve své autobiografii Lepší já. A dodává, že musel přijmout, že tohle není jizva, která se časem zahojí. Tohle je jizva, se kterou zemře...

Zdroje informací:

Thetimes.co.uk: Gary Barlow: 'I just want everyone to like me'

Uk.news.yahoo.com: Gary Barlow removed all mirrors from his house after weight gain

Independent.co.uk: Gary Barlow reveals how loss of daughter gave him the ‘gift of perspective

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články