Jak hubnou do plavek slavné české krásky? Iva Kubelková nesnídá a radí hlavně cvičit

Jak hubnou do plavek slavné české krásky? Iva Kubelková nesnídá a radí hlavně cvičit
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Zpěvačka Aneta Langerová říká, že kdyby jedla maso, měla by pocit, že kouše do člověka.Iva Kubelková nám v rozhovoru prozradila, že dvaadvacet let nejí maso, s výjimkou ryb. Ty si občas dopřeje.Iva Pazderková je vegetariánka a v posledních letech také propadla cvičení s osobním trenérem. V posilovně je každou chvíli a nebojí se ani fitness soutěží v bikinách.Lucie Vondráčková říká, že chce ze svého těla vybudovat zahradu a ne hřbitov. Vysvětluje tak své důvody, proč nejí maso.+ 4 fotky+ 5 fotek

Plavková sezóna se neodvratně blíží a spousta z nás by ráda nějaké to kilo shodila, aby ze sebe na koupališti neměla špatný pocit. Jak toho dosáhnout? Web Lifee.cz oslovil tři slavné dámy - Lucii Vondráčkovou (42), Ivu Kubelkovou (45) a Taťánu Kuchařovou (34), aby se podělily o své recepty na štíhlou postavu. A co ohledně jídelníčku radí výživová odbornice Margit Slimáková?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 05. 2022 12:00

Modelka Iva Kubelková, která na svém těle zapracovala také díky fyzicky náročné účasti v televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas, je dlouholetá vegetariánka. Jak prozradila webu Lifee.cz, maso, s výjimkou ryb, nejí už dvaadvacet let. Mimo to přísahá na pravidelný pohyb, ke kterému vede také obě své dcery.

Iva Kubelková se nevyhýbá lepku ani mléku

Maso jsem přestala jíst opravdu dávno a spojilo se v tom mém rozhodnutí všechno dohromady. Maso mi nedělalo dobře, tak jsem si řekla, proč to do sebe cpát. K tomu se přidala jistá životní filosofie, která s tím souvisí," vysvětlila Iva Kubelková v našem rozhovoru. Její jídelníček je plný ovoce a zeleniny, ovšem lepku nebo mléčným výrobkům se nikterak nevyhýbá.

Ráno nesnídám, přiznává Iva Kubelková

Jedna zvláštnost tam ale přeci jenom je. A výživovým poradcům z toho vstávají vlasy hrůzou na hlavě. „Jediné specifické na mém jídelníčku je to, že nesnídám. Nemám ráno hlad. Kdybych ráno vstala a šla se najíst, tak se hrozně přemáhám," prozradila Iva a dodala:  „První jídlo, které si dám, je oběd. Potom normálně jím, kdykoli mám přes den hlad. Klidně i k večeru nebo večer."

A co by poradila čtenářkám webu Lifee.cz? Cvičit! „Křivky, které si žena vytvoří cvičením, mají delší trvanlivost. Svalová hmota zlepšuje spalování a i když z toho člověk na chvíli vypadne a později se k tomu vrátí, není to na škodu," radí Iva Kubelková.

Lucie Vondráčková nejí maso a chodí po Praze pěšky

Masu se dlouhé roky vyhýbá také superštíhlá zpěvačka Lucie Vondráčková„Četla jsem takovou hezkou věc. Můžeme se rozhodnout, jestli ze svého těla uděláme hřbitov, nebo zahradu. A já se rozhodla pro tu zahradu. Nejím zvířata, obecně se snažím neubližovat a nezapojuji se do masožravého systému," říká Vondráčková v rozhovoru pro Lifee.cz: „Příčí se mi to a myslím, že by to tak měl uvnitř cítit každý, kdo má doma psa nebo kočku. Nevidím rozdíl mezi duší jakéhokoli zvířete."

Mimo to Lucie zásadně chodí po Praze pěšky. Je to pro ni forma relaxu a chůzí zároveň účinně zpevňuje tělo. Ne náhodou se říká, že jde o nejpřirozenější pohyb, který působí na lidský organismus přímo blahodárně.

Taťána Kuchařová propadla zelenému detoxu

Podobnou metodu, jakou vyznávají Kubelková s Vondráčkovou, nedávno na své tělo aplikovala také modelka Taťána Kuchařová. Naordinovala si třítýdenní tvrdý zelený detox„Bez alkoholu, masa, mléčných výrobků a plný veganské stravy. Překvapilo mě, jak úžasně je možné vařit bez živočišných produktů. Nic mi nechybělo, kromě kávy. Kávu nebo kapučíno totiž občas mívám místo dezertu. Netrpěla jsem pocitem hladu, to ani náhodou," vysvětlila Kuchařová v rozhovoru pro Lifee.cz.

Maso i mléko klidně jezte, radí Margit Slimáková

Co závěrem radí výživová specialistka Margit Slimáková? Maso i mléčné výrobky si, dámy, klidně dopřávejte. Dávejte však pozor na jejich původ a kvalitu. „Nemám ráda nic odtučňovaného a dietního, to je zbytečné. Když se dostaneme k tomu, co je pravidlem zdravé stravy, tak to znamená jíst skutečné jídlo. Co nejméně průmyslově zpracované. Takže pijte plnotučné mléko a nejlépe od nejbližšího farmáře," radí Slimáková v pořadu Na kafeečko.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články