Krásné a úspěšné hvězdy, které adoptovaly dítě: Jsou nejen slavné, ale mají i dobré srdce

Krásné a úspěšné hvězdy, které adoptovaly dítě: Jsou nejen slavné, ale mají i dobré srdce
Zdroj: Showpix.cz / koláž Lifee.cz

Osud jim nadělil slávu i krásu, ale ony dobře ví, že nic není zadarmo. A snad i proto se rozhodly trochu štěstí dopřát i těm, kterým bylo až doposud zapovězené. Slavné ženy se svými partnery i bez nich adoptovaly opuštěné děti a dopřály jim lepší život.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 06. 12. 2020 09:00

Ne každé dítě má štěstí, že se narodí do milující rodiny, a tak je čeká postupně kojenecký ústav a dětský domov. Ty šťastnější adopce nebo pěstounská rodina. Lidé se pro adopci dětí rozhodují z mnoha důvodů. Třeba proto, že nemohou mít vlastní děti, anebo mají pocit, že v jejich náruči je místo ještě pro jedno dvě „cizí“. Pomoct ale můžeme i my všichni ostatní, a to například formou adopce na dálku, díky níž pomůžeme „svému“ dítěti v některé z rozvojových zemí vystudovat a mít lepší vyhlídky na život.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nela Boudova (@nboudova)

Šikovná dceruška Nely Boudové

Se svojí krásnou a nadanou holčičkou se ráda chlubí Nela Boudová. Adoptovala ji se svým tehdejším manželem. Sašenka dělá svojí mamince jenom samou radost, je prý nesmírně talentovaná, ráda zpívá a chodí do baletu. Nela má ještě dva syny z předchozího manželství a také oni se věnují umění – syn Andrej studoval hudbu a David balet.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucie Benešová (@lucibenesova_official)

Dobré srdce Lucie Benešové

Herečka Lucie Benešová je matkou čtyř dětí. Nejstaršího syna Luciána má z předchozího vztahu s Filipem Blažkem a do manželství s Tomášem Matonohou se jim narodili Štěpán a Laura. Ještě dříve ale adoptovali dnes už dospělou Sáru. Prý prostě jen tak, z pocitu, že je správné změnit někomu život k lepšímu.

Děti Veroniky Žilkové

Možná si to už ani nepamatujete, ale také Veronika Žilková Stropnická vychovávala ve své krásné velké rodině dvě adoptované děti, sourozence Markétu a Honzíka. Jenže ti, když dospěli, poslechli hlas krve a odešli zpět za vlastní rodinou, která se jich jako malých zřekla. Někdy život laskavost bohužel neoplácí. Veronice ale paří náš respekt.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Angelina Jolie (@angelinajolie_offiicial)

Zasloužilá matka Angelina Jolie

Také mezi hollywoodskými celebritami se adopce šíří jako lavina. Superstar často adoptují děti z chudých rozvojových zemí, a tak můžete potkat nádhernou rodinku, kde nikdo neřeší barvu pleti ani tvar očí. Jednou z nejznámějších adoptivních matek světa je Angelina Jolie, jež jako prvního adoptovala kambodžského syna Maddoxe. V době, kdy už žila s Bradem Pitttem, adoptovala z Etiopie dceru Zaharu a do třetice vietnamského chlapce Paxe. K těmto dětem má ještě vlastní dceru Shiloh Nouvel a dvojčata Knox Léon a Vivienne Marcheline.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna)

Madonniny africké děti

Mnohonásobnou matkou se díky adopci stala Madonna. Ke svým dvěma vlastním dětem Lourdes a Roccovi adoptovala dvě osiřelé děti z jihoafrického Malawi – nejprve syna Davida a po několika letech i dceru Mercy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený SIA (@siamusic)

Sia a nečekané mateřství

To australská zpěvačka Sia se loni stala dvojnásobnou maminkou adoptovaných synů. Jenomže si neosvojila malá miminka ani vetší děti, rozhodla se rovnou pro téměř dospělé muže, respektive osmnáctileté kluky. A co jí vedlo k tak nezvyklému kroku? Starší děti prý už nikdo neadoptuje a nemají ani nárok na pěstounskou péči, z dětských domovů tak často odcházejí rovnou na ulici.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články