Nejslavnější české DJky: Skloubit noční život a mateřství je boj, kariéra vám ale rodinu nenahradí

Nejslavnější české DJky: Skloubit noční život a mateřství je boj, kariéra vám ale rodinu nenahradí
Zdroj: Herminapress/Se souhlasem Lindy Štěpničkové
Dceři Andrey Pomeje je dnes 9 let. Do společnosti už s ní nechodí tak často, jako když byla malá.Dcera Anička se svým tátou, zesnulým Jiřím Pomeje.Andrea Pomeje je úspěšnou DJkou.Nyní žije Andrea Pomeje s přítelem Petrem Plačkem.+ 8 fotek+ 9 fotek

Trojici našich nejslavnějších DJek spojuje hned několik věcí, proto není divu, že i mimo hudební stage jsou blízkými kamarádkami. Jak uvedly pro Lifee.cz, je těžké udržet ve správném poměru spokojený rodinný život a úspěšnou kariéru, obzvlášť, pokud má žena malé děti. Ke slovu tak přichází kompromis a funkční rodinné zázemí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 10. 2022 12:00

Jsou krásné, talentované, když se objeví za mixážním pultem, davy šílí. Ale jsou to také mámy, které by své děti nevyměnily za nic na světě. Zajímalo nás proto, jak tyto tři silné ženy zvládají skloubit kariéru s rodinou a zda je to vůbec možné. Existují muži, kteří své partnerce tolerují práci v pozdních nočních hodinách nebo časté cesty do zahraničí?

Andrea Pomeje (34) chce druhé dítě

Andrea Pomeje žije s přítelem Petrem Plačkem a společně vychovávají devítiletou dceru Aničku, jejímž otcem je Andrein zesnulý manžel, herec Jiří Pomeje. V rozhovoru pro Lifee.cz DJka připouští, že by si do čtyřicítky přála druhé dítě. Nejčastěji pracuji o víkendech, hlavně pátky a soboty," popisuje Andrea svoji rutinu a říká, že má svoji práci ráda právě proto, že má potom na dceru čas během pracovního týdne.

„Velkou výhodou je to, že mám k ruce přítelovy rodiče. Bydlíme na vesnici a jsme tady všichni po kupě. Anička má tady i školu. Když nestíhám, dojede jenom o dům vedle. Péťovi rodiče jsou úžasní a moc hodní," vypráví DJka, která pro svoji rodinu také denně zdravě vaří. S přítelem totiž mají společného koníčka, a tím je fitness.

DJkou můžete být i v 80 letech, tvrdí Andrea

Všechno je to o nějakém nastavení priorit a to já mám. Tahle práce se dá klidně dělat i v 80 letech," myslí si Andrea Pomeje. „Problém je podle mě spíš ve vyhoření. Je to také o fanoušcích a o tom udržovat se v jejich povědomí. To je náročnější, než někam cestovat," dodává DJka, která si chce své práce maximálně užívat ještě alespoň tři roky. Potom totiž plánuje podruhé otěhotnět a s miminkem trávit co možná nejvíce času.

DJ Lucca (44) má podporu manžela

Lucie Dvořáková, známá jako DJ Lucca, je manželkou muzikanta a producenta Michala Dvořáka a mámou dvanáctiletého Michala a devítiletého Františka. „Obecně si myslím, že je málo DJek, které dělají kariéru ve světě a zároveň mají děti. Není to práce z jednoho místa, musí se za ní cestovat," zamýšlí se DJ Lucca. Se syny jí pomáhá manžel, který je ovšem - stejně jako ona - vytížený hudebník.

Kariéra vám rodinu nenahradí, říká

„Když hrajeme ve stejný víkend, tak si Michal občas kluky bere na koncerty, protože ty jeho bývají třeba do deseti do večera. Ty mé trvají do tří do rána a to už je problém," vysvětluje Lucie rodinnou logistiku. „Minulý rok už byli kluci s ním v zákulisí a bylo o ně postaráno. Měli tam dokonce i lehátka a spacáky, potom se jelo domů nebo na hotel. Byla to vlastně pohoda," míní DJka, která ovšem spoléhala také na pomoc chůvy, a to v době, kdy byli její synové malí.

Rodinu by za rozjetou kariéru nevyměnila. „Kariéra je krásná, když vidím slavné DJky, které ve světě hrají pro 20 000 lidí, je to nádherné, ale rodina je pro mě víc. Potom je vám 40, 50 let, nemáte děti a mít je zřejmě ani nebudete," připomíná Lucie osudy některých svých kolegyň.

DJ Ladida (46) učí své dcery doma

Linda Štěpničková alias DJ Ladida vychovává devítiletou a dvanáctiletou dceru, které má ze vztahu se snowboardistou Martinem Černíkem. Pokud jsou holky u táty, navštěvují školu, v Lindině péči se jim dostává domácího vzdělávání. „Je to vzdáleností, odkud děti cestují, protože Praha je od Hradce Králové docela daleko, a já děti učila už dříve, protože když jsme žili s bývalým partnerem, trávili jsme část roku v zahraničí. Bylo to celkem přirozené a běžné," vysvětluje DJ Ladida v rozhovoru pro Lifee.

Přiznává, že v době, kdy má dcery u sebe, se hraní nevěnuje, protože je těžké tyto dvě aktivity skloubit. „Snažím se být v dobré kondici, cvičím pravidelně crossfit na Strahově. Takže ano, skloubit s kariérou to jde, ale důležitá je i pomoc prarodičů," vypráví Linda Štěpničková.

DJ Ladida: Mužům vadí, když je žena po nocích pryč

Doba, kdy byly její dcery malé, byla krizová. „To jsem jela opravdu na doraz, bylo to na úkor spánku. Znamenalo to se večer rozloučit, jet hrát, po hraní dojet kolem páté hodiny ranní domů a dospávat se, kdykoli jen to bylo možné," popisuje dvojnásobná máma. „Ale dá se to, když hrajete třeba pětkrát do měsíce. Kdybych hrála dvakrát týdně, už by to tělo asi nevydrželo," dodává upřímně, „myslím, že není problém si děti pořídit, pokud je chcete mít. Ale udržet si při tom partnerský vztah už může být náročné."

Podle DJ Ladidy mají muži problém akceptovat, že je jejich partnerka po nocích z pracovních důvodů pryč, nebo dokonce na delší dobu v zahraničí. „Ta důvěra musí být mezi partnery opravdu silná a na obou stranách, aby to mohlo fungovat," uzavírá DJka, která své dcery jistý čas vychovávala se ženou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články