Skryté talenty britské královské rodiny: Kdo je vynikající malíř a komu platí za psaní?

Kate Middleton projevuje také velké nadání v mnoha nejrůznějších sportech.
Zdroj: Showpix
Britská královna Alžběta II. je vášnivou fotografkou.Manžel britské královny, princ Philip, je vynikajícím zahrádkářem. Dokáže si údajně vypěstovat i vlastní lanýže. Kate Middleton hraje skvěle na flétnu a velice dobře maluje. Kate Middleton projevuje také velké nadání v mnoha nejrůznějších sportech. + 4 fotky+ 5 fotek

Představitelé britské královské rodiny berou své povinnosti vůči veřejnosti velice vážně, a tak se snaží svoji vlast reprezentovat co nejlépe. Avšak za zavřenými dveřmi se jedná o celkem obyčejné lidi, kteří mají svoje koníčky, záliby, ale také mnoho skrytých talentů, které běžně neprezentují? Kdo je tedy v královské rodině vášnivý zahradník a kdo mluví svahilsky?

Olga Ross
Olga Ross 03. 05. 2020 08:30

Talenty obohacují náš každodenní život a mnohým pomáhají ve volných chvílích přijít na jiné myšlenky a odpočinout si od povinností. I členové britské královské rodiny jsou vášnivými příznivci činností, díky kterým se snáz odpoutají od řady každodenních povinností a závazků.

Talentovaná královna

Královna Alžběta II. je nejenom panovnice Velké Británie a nejdéle vládnoucí monarcha v moderní historii, je ale také vášnivá fotografka. Alžběta II. dostala svůj první fotoaparát od svého otce Jiřího VI. ještě před začátkem druhé světové války a od té doby pilně fotí. Nejraději údajně zachycuje svoji rodinu při uvolněných a neformálních setkáních. Kromě zájmu o fotografování má královna prý vynikající smysl pro humor a dokáže velice dobře napodobovat jiné lidi. Podle panovnice to byl právě humor, který pomohl jí a jejímu manželovi udržet jejich manželství pohromadě.

Krasopis Meghan

Manželka prince Harryho, Meghan Markle má hned několik talentů, podle jejího okolí je vynikající kuchařkou, která pravidelně a ráda vaří pro svoji rodinu, ale také je velmi nadanou kaligrafkou. Markle ovládá krasopis natolik dobře, že si dříve tímto koníčkem dokonce přivydělávala a v Beverly Hills vedla kroužek kaligrafie. Kromě toho ručně vypisovala pozvánky na svatbu slavného zpěváka Robina Thickeho, která proběhla v roce 2005.

Malíř Charles

Stejně jako slavná královna Victoria, je i korunní princ Charles vynikající malíř. Princ z Walesu preferuje tvorbu akvarelem a nejčastěji tak maluje krajinu a přírodu kolem svého sídla. I když se princ nazývá „vášnivým amatérem“, některé z jeho obrazů se prodaly za více jak 2 miliony dolarů (45 milionů korun).

Nadaná Kate

O vévodkyni z Cambridge se často říká, že má mnoho skrytých talentů a rozhodně je to pravda. Kate Middleton má vynikající hudební sluch, proto od dětství hrála na flétnu. Zcela pravidelně prý posilovala své hudební nadání až do 18 let, později už kvůli školním povinnostem neměla dostatek času. Manželka prince Williama je krom toho ale také velmi nadanou výtvarnicí a svůj talent předvedla například na svatbě sestry Pippy, jelikož jako dar pro ni namalovala Kostel Svatého Marka v Englefieldu, kde probíhal svatební obřad Pippy a Jamese Matthewse. Kromě toho se Kate od malička věnuje celé řadě nejrůznějších sportů, ve kterých je velmi šikovná.

Princ zahrádkářem

I když desítky let žije princ Philip v Buckinghamském paláci a rozhodně se nemusí bát, že by se setkal s nedostatkem jídla, přesto manžel královny Alžběty II. rád pěstuje vlastní produkty. A rozhodně se neomezuje na rajčata nebo okurky. Vévoda z Edinburghu doma pěstuje například lanýže, jejichž cena mnohdy přesahuje i několik tisíc dolarů. Rozhodně se tak dá říct, že má velice výnosného koníčka.

Znalost jazyků

Princ William bere své postavení velice vážně a vzhledem k tomu, že Velká Británie dříve měla velké množství kolonií na africkém kontinentě, královská rodina se v dnešní době s africkými státy snaží udržet dobré vztahy. Princ William se tedy během svého studia na Univerzitě St. Andrews učil svahilsky a tento jazyk velice dobře ovládá. Dokonce při své návštěvě Tanzanie v roce 2018 mluvil svahilsky s místním prezidentem Johnem Magufuli.

Olympijská jezdkyně

Vnučka královny Alžběty, Zara Tindall, se od mala věnuje jezdectví a její vášeň se později proměnila ve skutečné nadání, které dokázala promítnout i do profesionálního světa. Zara Tindall se dokonce úspěšně účastnila olympijských her, kde soutěžila právě v jezdectví.

NA DALŠÍ SKRYTÉ TALENTY ČLENŮ BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články