Suchej únor slavných: Nesvačilová nebude pít ani kávu, Vojtek vyexoval víno a Matl vzpomíná, jak se poprvé opila

Suchej únor slavných: Nesvačilová nebude pít ani kávu, Vojtek vyexoval víno a Matl vzpomíná, jak se poprvé opila
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečka Denisa Nesvačilová si kromě únoru bez alkoholu naordinovala také měsíc bez kávy.Herec Roman Vojtek podporuje Suchej únor už třetí rok v řadě.Společně s Romanem Vojtkem abstinuje také jeho žena Petra.Držitel Českého lva, charismatický herec Karel Dobrý, rozšířil řady známých tváří, které nepijí, v loňském roce.+ 5 fotek+ 6 fotek

Začátkem února zaplavily sociální sítě vzkazy českých osobností, které hromadně podporují iniciativu Suchej únor a v souladu s jejím posláním přísahají, že se po celý měsíc nedotknou alkoholu. Letos mezi ně patří například Denisa Nesvačilová, Roman Vojtek, Xindl-X nebo zpěvačka Kate Matl. Ta Lifee.cz prozradila, že se poprvé opila v 18 letech na prvním rande. Jak to s láskou nakonec dopadlo?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 02. 2023 17:00

Měsíc nepít se může zdát jako těžký úkol, české celebrity ale každoroční výzvu berou spíše jako zábavu. „Já už ho držím pár dní a je to dost dobrý! Doporučuju zkusit využít i jako ,bezkafovej únor' a tím pádem skvělej prostor pro třicetidenní bělení zubů," vzkazuje například herečka Denisa Nesvačilová. „Ty jo… bezkafový bych asi nedal," oponuje jí Roman Vojtek, který si v únoru raději odepře jen tu sklenku vína.

U Vojtků nejsou zvyklí pravidelně pít ani během roku

Já to loni i předloni dal, fakt nekecám," pochvaluje si Vojtek, který se do iniciativy letos zapojuje už potřetí. Fanoušky k měsíční abstinenci lákal vtipným videem, ve kterém pije na ex lahev vína„Líbí se nám samotná myšlenka a tělu pauzička jenom prospěje,“ prozradila pro Lifee.cz Romanova žena Petra, která si už ani nepamatuje, kdy se naposledy opila.

Ačkoli Roman Vojtek má své oblíbené vinařství, denním chlebem u nich doma víno skutečně není. „Díky Bohu jsme nikdy ani jeden nemuseli řešit problém s alkoholem. Sama si myslím, že sklenka dobrého a kvalitního vína nikomu neublíží. Ale každý den? Zavání to návykem,“ míní Petra Vojtková.

Xindl-X si pochvaluje ztrátu kilogramů

„Já držím Suchej únor a ostatní měsíce už šest let a je to nejvíc," souhlasí zpěvák Václav Noid Bárta. A k umělcům odpírajícím si alkohol se letos přidává také zpěvák Xindl-X„Protože je to nejkratší měsíc v roce, je to výborná příležitost dát si měsíc bez chlastu! Já se týhle příležitosti chytám," píše na svém Instagramu. Když jsem to zkoušel před dvěma lety, protáhlo se mi to na sedm měsíců bez alkoholu. Ty měsíce mi tehdy daly hodně energie a vzaly hodně kilo. Je to fajn dát organismu na chvilku odpočinout a vyzkoušet si, jak chutná život s čistou hlavou."

Vendula Pizingerová má problém s narozeninami

Do iniciativy se letos zapojila také naše Máma na přechodu, prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová. Ta se raduje hlavně z toho, že se v únoru díky abstinenci nezdržuje na společenských akcích víc, než je nezbytně nutné, a je brzy doma. Očistu organismu navíc podporuje pitím detoxikačního čaje„Suchej únor má určitě něco do sebe. Četla jsem, že trvá asi týden, než se tělo od alkoholu očistí. A myslím, že každej, kdo rád konzumuje alkohol, by takový očisty měl dělat. Problém je v tom, že mám 18. února narozeniny. To mi do toho trochu hází vidle," posteskla si ve svém posledním příspěvku pro Lifee.cz.

Kate Matl se opila na rande

Zpěvačka Kate Matl nám prozradila, že aktuálně stále kojí dcerku Karolínku, ale život bez alkoholu jí vyhovuje. Dokonce se prý opila jen asi čtyřikrát v životě, poprvé mimo jiné na prvním rande ve svých 18 letechPřišla jsem domů a maminka mě musela sprchovat, nebylo mi úplně dobře. Jsem ráda, že máme s maminkou takový hezký vztah, přála bych to každému teenagerovi. No, a byl z toho můj první vztah, byli jsme s tím klukem devět let," vzpomíná zpěvačka.

„Mám k alkoholu zvláštní přístup, protože ve chvíli, kdy začnu pít, tak se začnu kontrolovat. Má na mě absolutně opačný efekt," prozradila nám Kate, která si v baru ráda objedná energetický nápoj s vodkou, víno nebo šampaňské. „Ale docela ušetřím, protože málo vydržím. Slyšela jsem, že alkohol mezi mladistvými je teď velký problém. Myslím, že naše generace tolik nepila a dokázali jsme se bavit i jinak," míní zpěvačka, která prý namísto popíjení raději celou noc protancovala.

Trápí-li vás problémy s alkoholem a Suchej únor je nevyřeší, neváhejte požádat o pomoc, třeba prostřednictvím Národní linky pro odvykání alkoholu, na telefonním čísle 800 35 00 00 nebo emailu poradte@chciodvykat.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články