Tomas Sean Pšenička (18) o choulostivých scénách v Sex O’Clock: Přítelkyně žárlí. Na place jsme měli i intimní koučku

Tomas Sean Pšenička je hvězdou nového seriálu Sex O'Clock.Tomas v seriálu doplňuje Kryštofa Švehlíka (uprostřed).Tomas Sean Pšenička je idolem nejmladší generace. Říká, že jeho přítelkyně se s jeho popularitou těžko srovnává a žárlí také na jeho odvážné scény v seriálu.Tomas Sean Pšenička je mladším bratrem herce Davida Gránského.+ 8 fotek+ 9 fotek

Bratr herce Davida Gránského Tomas Sean Pšenička (18) aktuálně exceluje v seriálu Sex O'Clock, který bez příkras mapuje dospívání současné mladé generace. V rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, jak náročné bylo natáčení intimních scén, proč by nechtěl za přítelkyni herečku nebo co mu na jeho vrstevnících vadí. Jaká byla jeho první láska?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 04. 2023 12:50

Herec a zpěvák Tomas Sean Pšenička se narodil českým rodičům v Dublinu, dětství už ale strávil v Praze. Ve čtyřech letech se zde pak zamiloval do sousedky a jejich vztah trval celé čtyři roky. „Vlastně to byl můj nejdelší vztah," vybavuje si svoji první lásku, která mu nakonec odletěla do Ameriky.

Také teď je ale šťastně zadaný. „Nikdy jsem nechtěl holku z oboru, protože já sám jsem docela ulítlý blázen a potřebuji někoho, kdo studuje normální gymnázium a je oproti mně v klidu. V tomhle se hezky doplňujeme," vysvětluje pohledný herec a přiznává, že přítelkyně těžce snáší intimní scény, které natočil pro seriál Sex O'Clock„Jsou tam scény, které jsou lehce choulostivější. Chápu a respektuji, že jí to není příjemné," říká Tomas, kterému s prací na seriálu pomáhala intimní koučka.

Tomas Sean Pšenička o seriálu Sex O'Clock

V seriálu Sex O'Clock nehrajete zrovna sympatického mladého muže, kterého bychom my, holky, chtěly. Jak se na Davida Doubka díváte vy?

Já si teda myslím, že dnešní mladé holky chtějí právě takové kluky, záporáky. Postupem času jim možná dojde, že zodpovědný a hodný chlap by byl lepší. Je to problémový kluk, ale tyhle problémy většinou z něčeho pramení. Bývá to tak, že šikanovaný člověk později sám šikanuje. Je to nějaký komplex. Tenhle kluk má problém v rodině. Jeho máma je alkoholička, tu hraje Iva Pazderková, a táta zase sebestředný sobec. Je zlý a Davida mlátí. Tuhle svoji nejistotu si potom David potřebuje vynahrazovat a kompenzovat ve škole.

Jaká je podle vás současná mladá generace? Sám jste napsal píseň Nevinné oběti, ve které se zastáváte menšin.

Myslím, že tolerantní určitě je, a naopak mi přijde hloupost nebýt vůči menšinám tolerantní. Nikdy jsem nechápal, proč bych měl někoho odsuzovat jen kvůli tomu, že nějak vypadá. To si člověk nevybere - barvu pleti nebo očí. Píseň Nevinné oběti dokonce byla tady v Praze pouštěná na demonstracích, když byl v Americe zabit George Floyd. Myslím, že ta píseň měla vzniknout a podobné věci by měly dál vznikat, když je to potřeba.

V seriálu se také řeší téma šikany. Zažil jste něco podobného ve škole nebo u svých kamarádů?

Já šikanovaný nikdy nebyl a ani jsem nešikanoval. Ale rozhodně jsem na základce viděl, jak šikanovali slabší. Měl jsem třeba spolužáka, který měl autismus, byl kvůli tomu velmi snadným terčem a lidé se mu posmívali. Nebo jsem měl spolužáka, který špatně viděl, a když s někým mluvil, nedíval se na něj přímo. Viděl totiž jen po stranách, periferně. To jsou ty snadné terče a lidé, kteří to mají doma těžké, potom mají potřebu rýpat a vynahrazovat si to. Takže ano, viděl jsem to okolo sebe a není to příjemné ani pro okolí.

Poselství Tomase Seana Pšeničky pro mladou generaci

Jsou nějaké trendy, které vám na mladé generaci vadí? Ať už jsou to třeba sociální sítě, Instagram nebo TikTok...

TikTok je samozřejmě velmi komplikovaná aplikace, protože je geniálně vymyšlená. 15 vteřin trvající videa mohou být velmi užitečná. Já tam nacházím spoustu zajímavých věcí ohledně hudební produkce nebo návrhů interiérů. Hází mi to dobré věci. Ale chvilkami nacházím také výzvy, které jsou rájem pro pedofily. A to podle mě není ok.

Co dalšího nemáte rád?

Nemám rád ty jednorázové barevné elektronické cigarety, protože když to dokouříte, zbude vám velký kus plastu, ve kterém je navíc malá baterie. V obchodech to prodají i dvanáctiletým dětem. Složení těch cigaret mi přijde horší než u normálních. Mají třeba mentolovou nebo borůvkovou příchuť a to přírodně jen těžko uděláte. Děti tohle inhalují. A potom, když to dokouří, odhazují ten plast po Praze jako Večerníček. Tohle mi přijde jako úplný nesmysl.

Takže máte pro mladé poselství, aby zbytečně nekupovali jednorázové plasty a neničili si zdraví.

Máme jen jednu planetu, na které žijeme. Nechci působit jako ultra aktivista, ale když to jde a stojí nás to jen myšlenku, že takovou hloupost nebudeme kupovat, tak nevidím důvod, proč to nedělat.

Tomas Sean Pšenička o módě

Dle vašeho Instagramu je zjevné, že rád oblékáte luxusní značky typu Balenciaga. Chodíte i do sekáčů?

Určitě chodím i do sekáčů. Já módu vlastně moc neřeším, abych se přiznal. Co mě baví, to nosím. Ale poslední dobou jsem si oblíbil dva české designéry, se kterými spolupracuji a jsem za to moc vděčný. Je to módní návrhář Jan Černý, který například zrenovoval původní českou značku obuvi Prestige. Pro hodně lidí byly tyhle boty dlouho nemyslitelné a on jim dnes dodal nový look. Podle mě jsou dnes trendy a moc hezky vypadají. Potom jsem si ještě oblíbil českou značku šperků Antipearle. To já miluju! Někdo mi říká, že jsem lehce zženštilý, ale mně to přijde krásné.

Jak jste si vydělával na svůj první zamilovaný kousek, ať už to bylo oblečení, nebo nějaký drahý doplněk?

Móda mě samozřejmě baví, jsem mladý a je to všude kolem mě. Začal jsem ve 14 letech zpívat a mít první koncerty - tak jsem si vydělával. Zpívání byla moje první brigáda.

Co přesně jste si tedy za první honorář koupil?

To už nevím! Navíc už ani nevím, kde ty věci mám, protože jsem hrozný bordelář, co se týká šatníku. Často něco ztrácím. Opravdu jsem dobrou polovinu věcí, co jsem měl rád, ztratil. Doufám, že tohle, co mám na sobě, už neztratím.

Tomas Sean Pšenička a jeho lásky

V seriálu se pochopitelně řeší také téma první lásky. Kdy jste se poprvé zamiloval a jaké to bylo?

Poprvé jsem se zamiloval do sousedky. A vlastně to byl můj nejdelší vztah.

Jak dlouho trval?

Čtyři roky. Od mých čtyř do osmi let.

Kvůli čemu jste se rozešli?

To už si nepamatuju. Ona měla mámu napůl Američanku, takže podle mě letěli na dlouho do Ameriky a to já bych v těch osmi letech psychicky nezvládl. Raději jsem to takhle ukončil. Ona mi potom z té Ameriky posílala i mušle. Chodili jsme spolu do školky a vyhráli jsme titul král a královna halloweenského maškarního plesu.

A kdy přišla první vážnější láska?

Tohle bylo hodně vážné! Ale první pokusy, i ty sexuální, začaly někdy na základní škole.

Teď přítelkyni máte?

Mám.

Je z oboru?

Není. Nikdy jsem nechtěl holku z oboru, protože já sám jsem docela ulítlý blázen a potřebuji někoho, kdo studuje normální gymnázium a je oproti mně v klidu. V tomhle se hezky doplňujeme.

Nežárlí na vás?

To si pište, že jo.

Myslím si to, máte hezky rozjetý Instagram...

No, spíš kvůli tomu seriálu. Co si budeme, jsou tam scény, které jsou lehce choulostivější. Chápu a respektuji, že jí to není příjemné.

A vy se nestydíte?

Já? Jasně, že jo. Ale my jsme měli na place a ještě před natáčením k dispozici intimní koučku. Měli jsme různé workshopy, jako vchod do intimity, abychom tuhle tíhu studu odbourali. To se podle mě povedlo a nakonec proběhlo natáčení konkrétních scén v pořádku.

Nebál jste se jít do práce na setkání s intimní koučkou?

Ona byla hrozně v pohodě. Bylo to takové lidské a normální. Měli jsme tam cvičení, jak se dostat přes první mety, ale ve finále to bylo fajn.

Související články

Další články