Uhrančivý doktor z nového seriálu Chlap: Tomáš Maštalír má trošku strach z reakcí diváků

Uhrančivý doktor z nového seriálu Chlap: Tomáš Maštalír má trošku strach z reakcí diváků
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
V seriálu Chlap hraje bývalou ženu Ondřeje Franka a současnou ředitelku nemocnice herečka Jitka Ježková.Tomáš Maštalír patří mezi nejoblíbenější slovenské herce. Není se čemu divit.Doktor Ondřej Frank projde v seriálu Chlap velkou proměnou poté, co přijde o dvanáct let vzpomínek.V seriálu si zahrál také Martin Myšička (vpravo).+ 11 fotek+ 12 fotek

Tomáš Maštalír (44) patří mezi nejoblíbenější herce na Slovensku. A není divu. Jeho charisma se dá jen těžko přehlédnout. Od 10. března budeme Tomáše pravidelně vídat také na TV Nova v novém seriálu z lékařského prostředí Chlap. V rozhovoru pro Lifee.cz tento sympaťák prozradil, jak si poradil s nástrahami češtiny a zda se nebojí reakcí diváků.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 02. 2022 08:00

Na televizní obrazovky míří nový seriál z lékařského prostředí Chlap. V hlavní roli charismatického doktora se představí v Česku zatím málo známý slovenský herec Tomáš Maštalír.

Seriál podle skutečné události

Jeho seriálový doktor Ondřej Frank je geniální diagnostik, který si po nehodě nepamatuje posledních 12 let svého života. Seriál je založený na skutečné události, tedy na osudech italského lékaře Pierdanteho Piccioniho. Ženské protějšky Ondřeje Franka ztvárnily půvabné herečky Jitka Ježková a Andrea Růžičková.

Tomášova postava v seriálu mluví česky. Proto jsme se herce zeptali, jak se s tímto úkolem popasoval a zda se obává kritiky, která by od diváků kvůli jeho mluvenému projevu mohla přijít. „Měl jsem problém se zodpovědností, abych vám neprznil jazyk," směje se Maštalír, který během našeho rozhovoru hovoří velmi klidně a pomalu, jako by vážil každé slovo.

Čeština představovala pro Tomáše Maštalíra velkou výzvu

„Mluvit česky pro mě byla obrovská výzva. Pořád na tom pracuju," říká slovenský herec a je zajímavé poslouchat, jak během rozhovoru přirozeně přechází ze slovenštiny do češtiny, a naopak.

Hejty budou vždycky a někteří lidé je k životu podle všeho potřebují. Ať si je ten, kdo je potřebuje, také užije! Má na to právo," rozohní se herec. Zřejmě se mu v hlavě honí myšlenky na kolegu Maroše Kramára, kterému češtinu, ale také slovenštinu, někteří diváci stále vyčítají. Děláme ten seriál pro všechny, i pro hejtry. Snažil jsem se pracovat nejlépe, jak jsem uměl. Ale čeština je samozřejmě těžká," dodává Tomáš Maštalír.

Srovnání se slavnými seriálovými lékaři se nebojí

Herec je připravený i na srovnání své postavy s jinými legendárními lékaři, kteří se v Česku objevily na TV obrazovkách. Ať už je to populární Dr. House či například primář Sova z Nemocnice na kraji města. „Kdo nás bude chtít srovnávat, ten srovnávat bude. Tomu se nedá vyhnout. Ale upřímně nevím, čeho bych se měl bát. Na jedné straně jsou Ondřej Frank a primář Sova postavy rozdílné, na druhé i trochu podobné, a to v hledání té správné role lékaře a zároveň otce," uvedl Maštalír pro televizi Nova.

Lékařů si velmi vážím, přiznává Tomáš Maštalír

Dodává, že v osobním životě lékaře obdivuje, protože má mezi nimi hodně přátel. „Vážím si toho, že jsou. Zejména, když přistupují vážně k té obrovské odpovědnosti, která jejich povolání provází, a když se za všech okolností snaží najít to nejlepší řešení pro pacienta. K takovým lékařům mám obrovský respekt a úctu."

Maštalír nezapomíná ani na lékaře, kteří byli v posledních letech nuceni bojovat s pandemií covidu-19. „O to více před nimi smekám. Hlavně před těmi, kteří to stále nevzdávají a navzdory velkému vyčerpání jdou dál. Myslím si, že to ani nedokážeme ocenit," uzavírá Maštalír.

Jak se Tomáš Maštalír s rolí lékaře popasoval, můžete zhodnotit už 10. března, kdy má Chlap premiéru na televizi Nova. O týden dříve se objeví na platformě Voyo.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články