Vyhráli Muže roku a změnil se jim život: Kůrka odešel z vězení a randí s modelkami, Hložek chce vydat album

Vyhráli Muže roku a změnil se jim život: Kůrka odešel z vězení a randí s modelkami, Hložek chce vydat album
Zdroj: Herminapress
Matyáš Hložek se stal Mužem roku v roce 2017. Gratulovat mu přišli oba rodiče - Standa Hložek byl na svého syna pyšný.Matyáš Hložek prý váhal, zda do světa showbyznysu vstupovat.Nakonec se ukázalo, že Matyáš je po otci skvělý zpěvák a hudebník - předvedl to v rámci volné disciplíny.Dnes se Matyáš naplno věnuje právě hudbě a modelingu už velmi okrajově.+ 12 fotek+ 13 fotek

Přesně za týden proběhne v Náchodě slavnostní vyhlášení Muže roku pro rok 2022. Redakce Lifee.cz bude u toho, ale než se dozvíme letošního vítěze, připomeňme si ty minulé. Jak se změnil život čtyřem krasavcům, kteří soutěž vyhráli v předchozích letech?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 08. 2022 12:00

Čtveřice vítězných Mužů roku se v naší anketě shoduje, že jim soutěž otevřela dveře do showbyznysu a některé z nich také nasměrovala úplně jinak, než by si kdy mohli představit.

Dva z nich přiznávají, že od dob vítězství jsou trochu z formy - Matyáš Hložek, syn slavného zpěváka Standy Hložka, se místo modelingu naplno věnuje hudbě, a Jiří Kmoníček zase doufá, že se k postavě snů brzy opět vrátí.

Josef Kůrka (30), Muž roku 2016

"Soutěž mi změnila život o 180°. Pracoval jsem ve vězení jako dozorce a právě na základě vítězství jsem zde dal výpověď. Myslím, že dnes mě zná docela dost lidí, nebo alespoň širší veřejnost. Začal jsem se věnovat modelingu a také jsem začal chodit s herečkami a s modelkami," odpověděl nám na otázku o životě po soutěži Kůrka.

"Účast v Muži roku mi život změnila opravdu hodně a těžím z toho dodnes. Kdybych mohl ostatním klukům poradit, tak soutěž ti otevře dveře, ale jen tohle potom nestačí. Musíš na sobě dál makat, získávat si kontakty a naplno se tomu věnovat," přidal radu pro letošní soutěžící výherce z roku 2016.

Matyáš Hložek (27), Muž roku 2017

"Nedávno jsem se zamýšlel, jak to hrozně letí. Už to bude pět let. Soutěž mi změnila život opravdu hodně. Díky ní jsem se dostal do světa showbyznysu, do kterého jsem původně asi chtěl, ale vlastně jsem o tom nevěděl. Muž roku mi v tomto směru usnadnil rozhodování a dostal jsem se do povědomí lidí, což je důležité. Doufám, že jsem to ustál se ctí a byl dobrý reprezentant tohoto titulu. Snažil jsem se soutěži dělat dobré jméno," prozradil Lifee.cz Matyáš.

Pro Hložka bylo vítězství v soutěži signálem pro nastartování kariéry v hudbě: "Podstatné také je, že díky soutěži jsem se začal naplno věnovat hudbě. Do té doby jsem si zpíval jen sám pro sebe a teprve finálový večer a volná disciplína to celé rozsekli. Mělo to úspěch, tak jsem si řekl - proč to nezkusit. Zpívám dodnes."

"Teď právě píšeme a nahráváme nové písně, v úterý budeme točit nový videoklip. V září by měla jít ven první věc a následovat budou další dvě. Přál bych si, aby na sebe singly navazovaly a na konci bylo třeba menší album. V modelingu už se pohybuji velmi okrajově. Focení, promo, reklamní spoty, občas si zajdu nějakou tu přehlídku. Jsou to řádově dvě akce do měsíce."

Jiří Kmoníček (27), Muž roku 2018

Zvedlo se mi sebevědomí. Měl jsem radost, že ta dřina za to opravdu stála a byl jsem šťastný, že moji rodiče jsou na mne pyšní. Díky soutěži jsem poznal i skvělé nové přátele. Dostával jsem nabídky v oblasti modelingu, na focení do reklam i na role v seriálech."

Jiří se aktuálně kariéře v modelingu nevěnuje a nepracuje tak tvrdě na své formě, kterou měl v soutěži fenomenální: "Na nějakou chvíli jsem toho nechal a nebudu lhát, forma šla trochu dolů. Myslím, že přijde doba, kdy se ukážu v mnohem lepší formě než tehdy a budu se opět věnovat i modelingu."

Vojtěch Urban (28), Muž roku 2020

„Pro mě to byl velký šok, vítězství jsem neplánoval ani neočekával. Šel jsem s tím do toho, ale když jsem poznal prostředí a také své soupeře, tak jsem trochu ztratil ambice. Bylo to velké překvapení a život se mi v tu chvíli obrátil o 180°. Přibylo hodně povinností, poznal jsem velké množství zajímavých lidí a s tím spojených příležitostí v oblasti modelingu a showbyznysu," vzpomíná na soutěž Urban.

Po soutěži byl Vojtěch v jednom kole, což nebylo vždy jednouché: "Bylo to náročné, nebudu lhát, že ne. Měl jsem hodně závazků a do toho mi přibyly ještě povinnosti Muže roku. Náročné bylo vypořádat se s tím fyzicky, ale také psychicky. Prostředí bylo nové a člověk je pod velkým tlakem, že by měl důstojně reprezentovat. Částečně jsem na sebe ten tlak vytvářel já sám."

Soutěž mu přinesla zviditelnění, které potřeboval i pro své další životní uplatnění: "Dnes se věnuji tomu samému, čemu jsem se věnoval 5 let předtím. Dělám poradenství a koučování v oblasti životního stylu, osobní trenérství a poradenství. Radím lidem s výživou, psychikou nebo se spánkem. Muž roku byl pro mě impuls dostat se k dalším potenciálním klientům, dát o sobě vědět. Je to moje srdcovka, povolání a poslání. Díky soutěži jsem se zviditelnil, protože těch odborníků, ať už skutečných, nebo samozvaných tady máme spoustu. Mít silnější hlas není na škodu."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články