Co se vám vybaví, když se řekne prázdniny u babičky? Třeba právě vůně domácí malinové šťávy

Malinový sirup si zamilujete.
Zdroj: Pixabay
Maliny, ale i borůvky nebo ostružiny můžete koupit na farmářských trzích.Malinový sirup je skvělý, vyzkoušet však můžete třeba i bezinkový.Jak vzpomínáte na prázdniny u babičky vy?Maliny jsou oblíbeným letním ovocem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Léto, slunce a prázdniny končí, ale vy si tento krásný čas pohody můžete užít i na podzim a v zimě. Stačí, když si připravíte domácí lahodný malinový sirup, jehož vůně na vás s každým douškem dýchne kus léta.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 08. 2018 17:18

Na tomto domácím malinovém sirupu je skvělé to, že vám postačí poměrně malé množství malin pro jeho výrobu. Z jednoho hrnku tohoto lahodného ovoce můžete mít až litr a půl sirupu. "Malinou" na dortu je samozřejmě i to, že finální produkt je bez chemických přísad a éček.

Jeho příprava je jednoduchá a časově nenáročná, proto vám v ní nic nestojí v cestě.

Co budete potřebovat?

1 hrnek malin (250 ml)

80 ks malinových listů

850 ml vody

1 lžíce kyseliny citronové

1 kg cukru

Postup:

Maliny, vodu a mladé lístky dáte do hrnce a necháte deset minut vařit. Následně přes plátno scedíte a dobře vymačkáte.

Do šťávy přidáte cukr, kyselinu citronovou a znovu povaříte deset minut. Poté přes gázu naplníte do lahví a zazátkujete. Ideální jsou takové láhve, ve kterých byl předtím alkohol.

Lahve není třeba sterilizovat – cukr a kyselina citronová se postarají o to, že sirup vydrží a nepokazí se. Po delší době může začít trochu rosolovatět, ale stačí protřepat láhev a je opět perfektní. Domácí sirup je výborný, krásně voní i chutná po malinách.

Z daného množství máte 1,5 litru perfektního domácího sirupu, který používáme na limonády a ke slazení jako klasický sirup. Této domácí pochoutky navíc stačí opravdu málo, aby byl váš drink slaďoučký a výborný.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články