Podzimní ovocné mlsání: Vyměňte dýni za hrušku!

Hrušek je na podzim všude mnoho.
Zdroj: unsplash.com
Dejte si změnu a místo dýně sáhněte po hruškách.Hruškový koláč vám potěší chuťové pohárky.Radost budou mít i vaše dítka, až jim dáte do školy lahodnou svačinku.Skvěle se hodí i ke kávě jako zákusek.+ 2 fotky+ 3 fotky

S prvními chladnými dny, které se hlásí spolu s podzimem, padají i první listy. Jestliže se budete procházet v zahradě, kde rostou ovocné stromy, je možné, že vám na hlavu spadne i něco jiného než list. A to sice hruška, která se se svou překypující šťavnatostí už neudržela na větvičce. Zapomeňte pro chvíli na dýňové šílenství a upečte si doma vynikající hruškový koláč.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 09. 2018 11:27

Pokud se cítíte být akorát naladěna pro podzimní sychravé dny, je ten pravý čas zabavit se doma pečením nějaké laskominy, kterou pak můžete ujídat u zavřeného okna, pozorujíc venkovní nečas. Buďte si jistá, že lahodný hruškový koláč nevydrží na stole déle než pět minut a ostatní členové domácnosti se budou dožadovat repete. Koláč se ideálně hodí jako snídaně, svačina do školy nebo zákusek pro odpolední kávu.

Celkový čas na přípravu lahodného koláče není delší než hodina a půl a zvládne jej i kulinářský začátečník.




Na hruškový koláč budeme potřebovat:

200 g hladké mouky, 150 g cukru, 125 g bílého jogurtu, 70 g másla, 50 g mletých mandlí, 3 hrušky, 3 vajíčka, 1 lžíci prášku do pečiva, tuk, cukr a horkou vodu


Oloupané hrušky bez slupky pokrájíme na plátky. Do trochy horké vody přidáme vejce a mícháme, dokud se nevytvoří pěna. Ve větší míse smícháme pěnu s cukrem, bílým jogurtem a vychladlým rozpuštěným máslem. Jako poslední do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a přisypeme mandle. Pečlivým mícháním vyrobíme těsto.


Tukem vymažeme připravenou formu na koláč a vysypeme moukou. Poté vylijeme půlku těsta, stejně tak použijeme jen půlku hrušek na rozprostření po celé ploše formy. Zbytek těsta dolijeme na pokladené hrušky a zbylé ovoce opět rozprostřeme. V předehřáté troubě na 180° pečeme po dobu 40 minut. Ve finále posypeme koláč cukrem a po vychladnutí se do něj můžeme vesele pustit.

Dobrou chuť!


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články