Romana (33): Díky cvičení jsem po porodu dostala do formy, ale manžel začal žárlit

Romana (33): Díky cvičení jsem po porodu dostala do formy, ale manžel začal žárlit
Zdroj: Freepik

Romana se rozhodla, že začne chodit do posilovny. Manžel Pavel jí dvakrát týdně dopřával volnost a převzal péči o dvouletou dceru. Sotva se však dostavily výsledky a z Romany je zase kočka, objevil se problém. Pavel se taktéž rozhodl, že bude cvičit. A to rovnou pět dní v týdnu. Romana si myslí, že to dělá jen ze žárlivosti.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 09. 2022 12:00

Dostala jsem se do svízelné situace. Manžel Pavel (38) na mě začal žárlit. Od ledna chodím aktivně cvičit a moje postava se výrazně změnila. Místo toho, aby byl rád, hází mi klacky pod nohy. Sám začal chodit cvičit. Nevadilo by to, kdyby nechodil každý den. Kvůli tomu mi nezbývá čas, protože někdo musí hlídat dceru Emmu (2).

Začala jsem chodit do posilovny

Když jsem se v lednu podívala do zrcadla, došlo mi, že musím začít něco dělat. Poporodní kila udělala své. I když jsem nebyla vyloženě tlustá, moje tělo připomínalo želatinu. S nechutí jsem si koupila permanentku do posilovny, abych se donutila někam chodit. Prvních několik hodin to byla hotová muka.

Místy jsem si nadávala, co jsem si to na sebe vymyslela. Chodila jsem tam vždy podvečer, když Pavel přijel domů. Po celodenní péči o dvouletou dceru se mi ze začátku na žádné cvičení nechtělo. Jenže po měsíci se z toho stala závislost. Nejenom že se mi zdálo, že mám pevnější zadek, ale celkově jsem se cítila lépe.

Začala jsem klidně spát, lépe se jsem soustředila a vlastně i péče o dceru mi nepřipadala tak náročná. Postupně jsem se na každé cvičení těšila víc a víc. Nutně jsem k tomu ale potřebovala Pavla. Nemohla jsem chodit cvičit s dcerou. Ze začátku mu to nevadilo a kolikrát mě vyháněl i ve dnech, kdy jsem to neměla v plánu.

Manžel začal žárlit

Během pěti měsíců se s mým tělem staly hotové zázraky. Povislý zadek dostal zase tvar. I tchyně si toho všimla. „Ty máš zadeček jak dva kmínky," chválila mě. Moje ruce obsypaly svaly a změnil se mi výraz v obličeji. Dala jsem dolů jednu konfekční velikost, s čímž souvisela i změna šatníku. Tmavé barvy jsem vyměnila za veselé a pestré kousky.

Cítila jsem skvěle nejen fyzicky, ale i psychicky. Pavel si toho také všimnul. Bohužel nereagoval tak, jak bych očekávala. „Zdá se, že máš příliš mnoho volnosti," rýpnul do mě. „Také jsem přemýšlel, že bych chodil cvičit," dodal a mě zatrnulo. „Jasně, proč ne. Můžeme se střídat," nabízela jsem kompromis. Jenže Pavel už měl svůj plán.

Začal totiž chodit cvičit každý den. A rovnou z práce. Místo toho, aby byl v pět doma, vrací se po půl osmé. Ze začátku jsem byla tolerantní, protože jsem byla ráda, že má také koníček. Jenže ono už to trvá déle jak měsíc. Přesně tak dlouho jsem nebyla v posilovně. Naordinoval si dvakrát týdně spinning a zbylé dny silový trénink.

Manžel se chová jako puberťák

I na něm jsou vidět malé výsledky. Akorát mám pocit, že on to dělá ze zcela jiného důvodu. „Když vypadáš tak dobře, nemohu být pozadu," obhajuje své cvičení. Jenže já ho znám. Vím, že neříká pravdu. Mluví z něj žárlivost. Štve ho, že jsem zase kočka. A má strach.

Ve slabé chvíli jsem mu řekla, že nemám žádné zaječí úmysly. Zkrátka se jen snažím čas na mateřské využit i pro sebe. Myslím, že normálně smýšlející chlap by za to byl rád. Za to, že se jeho žena snaží vypadat dobře. Zkoušela jsem cvičit doma, ale s dcerou to moc nejde. Je to živé dítě, které mi nedá svobodu ani na pět minut. Nutně potřebuji, aby manžel dostal rozum a umožnil mi alespoň dva dny v týdnu cvičit. Je ubohé, že na mě žárlí jak puberťák.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články