Zhubněte bez posilovny: Spálíte víc kalorií mytím oken, na rotopedu nebo sexem?

zelenina, metr, dieta
Zdroj: pixabay.com

V současné situaci, kdy mnoho z nás pracuje z domova a izoluje se, také v tichosti přibíráme. Budeme si muset najít způsob, jak se udržovat v kondici, i když si naordinujeme karanténu. Domácí „cvičení“ bývají účinná a překvapivě se při nich spálí i spousta kalorií.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 26. 09. 2020 09:30

Vyhledali jsme a sepsali některé běžné a i méně obvyklé domácí aktivity a spočítali, kolik kalorií při nich zhruba spálíte za 30 minut.

Kdy toho nejvíc spálíte

Jak překvapivé, vyhrávají taneční a pohybové videohry. Ty jsou nejspolehlivější prostředkem, jak doma shodit nějaké to kilo. Jen dejte pozor, abyste současně neshodili i lustr sousedům. Za pouhých 30 minut hraní taneční videohry spálí muži kolem 240 kalorií a ženy 209. Tanec je vůbec efektivní prostředek pro hubnutí a formování postavy.

A jestli se chystáte naplánovat si lehké domácí cvičení, měli byste vědět, že při něm za půl hodiny (kdo by to ale doma tak dlouho vydržel) spálíte pouhých 77 až 67 kalorií. A věděli jste například, že při sekání dřeva spálíte jen 150 kalorií?

Shodíte i při úklidu

Při lehké práci, jako je například zametání, spálíte ještě méně kalorií, muži 100 a ženy dokonce jen 87. Také vám to přijde genderově nefér? Čistý dům udělá dobře vaší duši i kondici. Při běžných domácích pracích byste mohli spálit až 110, respektive 96 kalorií.

Kdy ještě spalujete

Pokud jste si mysleli, že vás sex dokáže udržet v kondici, mýlíte se. Muži mohou očekávat, že při milování spálí asi jen 60 kalorií, zatímco ženy 53 kalorií. To je méně než mytí auta, divné srovnání, že?

Ukázalo se, že domácí opravy spálí neuvěřitelných 117 kalorií za pouhých 30 minut – dobrý argument přinutit manžela přivrtat poličku.

Relaxací se nehubne

Meditace vás jistě dostane do pohody, ale z ní vás zase vyvede zjištění, že moc neshodíte, protože se zaměřuje hlavně na dýchací techniky. Není proto žádným překvapením, že meditace je na našem seznamu poslední a spálí pouze 33 kalorií u mužů a jen neuvěřitelných 29 u žen, opět za 30 minut cvičení. Navzdory tomu se ale snažte každý den vyhradit čas na meditaci, protože to může mít mnoho pozitivních přínosů pro vaše duševní zdraví.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články