Ze zákulisí S tebou mě baví svět. Jak se točila tato skvělá komedie?

Najde se dnes někdo, kdo by tento film nemiloval?
Zdroj: se souhlasem TV Nova
S tebou mě baví svět: Každoroční pánská jízda tří otců v podání Júlia Satinského, Václava Postráneckého a Pavla Nového nabere nečekané obrátky, když budou muset s sebou vzít i děti. Těsně před natáčením komedie S tebou mě baví svět napadl metr a půl sněhu.Rozpočet komedie S tebou mě baví svět byl 3,9 milionů korun. Jelikož byl překročen, dostala režisérka Marie Poledňáková pokutu.Námět na komedii S tebou mě baví svět získala režisérka Marie Poledňáková během jednoho večírku, kdy si vyslechla rozhovor několika mužů, jenž se bavili o společné výpravě na hory.+ 3 fotky+ 4 fotky

Česká úsměvná klasika, kterou milují diváci všech generací. Vtipné vyobrazení tří tatínků a jejich početných ratolestí na horách. O tom je komedie S tebou mě baví svět, která byla vyhlášena jako nejlepší česká komedie vůbec. O tom, jak se natáčelo a plno jiných zajímavostí, se můžete dočíst zde.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 05. 2018 19:03

 V písni Sladké mámení, kterou jako zpívá Gábina (Zdena Studenková) s kapelou, vystupuje na kytaru Pepa Nos, na bicí Michal Nesvadba.

 V pořadu Prostřeno vařila Jana Šulcová ve stejné kuchyni jako v této komedii. Dům, kde se natáčela komedie i pořad VIP Prostřeno, patří Janě Šulcové.

Marie Poledňáková v jednom z rozhovorů prozradila, jak v určitých scénách docílila Matýskova pláče. Jeho maminka režisérce poradila, ať mu dá polévku a ve chvíli, kdy ji bude mít v puse, ať s ním prudce cukne. Pak že se prý rozbrečí. Vše se podařilo a režisérka se nechala slyšet, že je to mnohem lepší nápad než použití špendlíků a podobné nesmysly.

Na sáňkách, které se při vymrštění do vzduchu ve filmu rozpadly, jel Toník Novotný z Vrchlabí, žák sportovní školy.

Finální rozpočet filmu byl 4 300 000 korun, schváleno ale bylo jen 3,9 milionu. Za překročení limitu proto tvůrci včetně režisérky dostali pokutu. 

Zdena Studenková vymyslela při natáčení specifickou choreografii pro píseň Sladké mámení. Tato choreografie se natolik ujala, že ji převzala i interpretka písně Helena Vondráčková a choreografie se stala oficiální.

První šok filmaři zažili, když si představitelka Dášenky zlomila ruku. Sádru, která jí sahala až po rameno, nosila půl měsíce. Další dramatická situace nastala, když se kočárek s malým Matýskem skutečně z kopce rozjel.

Po natočení scény, kdy jde Dášenka (Zuzana Gutheisová) ve sněhu v bačkůrkách, musela malá herečka začít brát antibiotika.

Když jsou v koupací scéně děti polévány z konve studenou vodou, tak v konvi není studená voda, ale jenom nepatrně ohřátá. Ale i tak byla dost studená, aby byla reakce na teplotu vody co nejreálnější. Takže i v této scéně byly reakce dětí opravdové.

 I když Pepíno a Dášenka prožívali ve filmu dětskou lásku, jejich herečtí představitelé se ve skutečnosti nesnášeli. Mimo záběry spolu nemohli být pohromadě, jinak se hned spolu prali. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články