10 let od smrti Petera Falka: Proutník Columbo byl nevěrný i své milence

10 let od smrti Petera Falka: Proutník Columbo byl nevěrný i své milence
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain
Peter Michael Falk byl americký herec židovského původu, který nejvíce proslul rolí poručíka Columba.V soukromí byl závislý na nevěře. První žena od něj utekla, ta druhá zůstala. Měli však italskou domácnost.Holdoval také alkoholu a cigaretám. Nejdůležitější pro něj byli jeho přátelé a nekonečné večírky.+ 3 fotky+ 4 fotky

Od smrti Petera Falka, legendárního seriálového poručíka Columba, uplynulo 23. června rovných deset let. Pokud bychom chtěli shrnout Falkův život třemi slovy, byly by to – sex, alkohol a Alzheimer.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 06. 2021 08:30

Byl to smutný pohled na kdysi slavnou hollywoodskou hvězdu. Poslední „veřejné” vystoupení Petera Falka se neslo v bezcílném bloumán ulicemi Los Angeles. Vztekle gestikuloval na kolemjdoucí osoby, neboť nevěděl, kdo je a kde je. Do bezpečí ho dostali až strážníci.

Tak trochu jiný Columbo

„Miloval alkohol a cigarety,” cituje Thelifeandtimesofhollywood.com Falkova životopisce Richarda Lertzmana. Noční tahy s přáteli byly na denním pořádku. A pokud šlo o ženy, žádná sukně nebyla v bezpečí. Byl to strašný manžel a ještě horší otec, přesto se stal ikonou své generace.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hatao Maekawa (@hataomaekawa)

Falkova první manželka, a zároveň vysokoškolská láska, Alice Mayo zavírala před jeho nevěrami oči, i když ji to velmi bolelo. Dlouho to ale nevydržela. Rozvedli se v roce 1976. O rok později si Falk vzal svou dlouholetou, o dvaadvacet let mladší, milenku Sheru Danese. Přestože si herec nedal říct a nadále byl nevěrný, Shera s ním vydržela až do konce. Jejich soužití bylo ale plné hádek, rozchodů a opětovných návratů.

32 perných let s Peterem Falkem

Manželství Petera a Shery vydrželo dlouhých 32 let, i když během něho došlo dvakrát k podání žádosti o rozvod. Žádná žena jej nedokázala zkrotit. Nejdůležitější byli pro něj kamarádi a různé neřesti. Potíže s ním měli i filmoví a televizní tvůrci. Hádal se prý o každý úhel kamery. Byl známý také tím, že odkládal začátek natáčení, čímž zvyšoval již tak dost napnuté rozpočty.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lieutenant Columbo (@columbophile)

A přesto se díky Columbovi stal nejlépe placeným televizním hercem. Za jednu epizodu finální řady seriálu bral i dnes neuvěřitelných 500 000 dolarů. Postupem času se ale u něj začaly objevovat zdravotní potíže. Nejprve se ozvaly zuby, poté kyčel a nakonec Alzheimer. Tehdy začal boj. Shera chtěla nad majetkem svého manžela převzít úplnou kontrolu. Jenomže na druhé straně pomyslného ringu byla Falkova dcera Catherine.

Prokletý Alzheimer

Poté co začal Peter Falk ztrácet pojem o tom kdo je, měla Shera Catherine a její mladší sestře Jackie zakázat chodit za otcem. Dokonce je obvinila z toho, že jej chtějí zneužít ve svůj prospěch. Soudce to viděl stejně a svěřil herce a jeho majetek do rukou Shery. Když Peter Falk 23. června 2011 zemřel, Catherine nemohla ani na jeho pohřeb.

Byl to velmi smutný konec muže, který žil naplno. Columbo byl jeho životní vášeň, největší úspěch. Na sklonku života ale bohužel ani nevěděl, že nějakého poručíka v umaštěném kabátě a s hláškou „ještě jedna otázka” vůbec hrál. Alzheimer mu vymazal všechny vzpomínky...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Peter Falk

Thelifeandtimeofhollywood.com: Peter Falk: Sex, Booze, The CIA, Alzheimer’s and Columbo

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články