Děsivý případ Anneliese Michel: 67 exorcismů z ní mělo vyhnat Jidáše i nacistického vůdce

Děsivý případ Anneliese Michel: 67 exorcismů z ní mělo vyhnat Jidáše i nacistického vůdce
Zdroj: Unsplash

Anneliese Michel byla vskutku pobožnou dívkou. Na mši chodila dvakrát týdně. V šestnácti letech ale zničehonic omdlela, a když znovu nabyla vědomí, nacházela v určitém druhu transu. Sama si na tuto příhodu nepamatovala, její rodina a přátelé ale ano. Byla to předzvěst událostí, při kterých vstávají vlasy hrůzou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 08. 2021 11:00

Anneliese Michel se narodila 21. září 1952 v Bavorsku do silně katolické rodiny. Pokud bychom první upadnutí do transu nazvali autosugescí, to druhé, které přišlo rok později, bylo o poznání horší a složitější. Zasáhlo ji ihned ráno po probuzení. Neobvyklý stav doprovázely i velmi zvláštní křeče, kvůli kterým si pomočila celou postel. A to byl jen začátek.

Posednutí Anneliese Michel

Kdo má rád filmy o posedlosti démony, už patrně ví, že v těchto případech bývá nejoblíbenější diagnózou lékařů epilepsie temporálního laloku, která způsobuje záchvaty, ztrátu paměti, zrakové a sluchové halucinace. Tentýž verdikt si vyslechla i Anneliese. V roce 1973 kvůli tomu začala užívat léky. Ty jí ale vůbec nepomáhaly, naopak, její zdravotní stav se neustále zhoršoval.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Anneliese Michel✅ (@anneliesemichelxo)

Navíc se jí měla začít zjevovat tvář ďábla. Dívku pronásledovala téměř na každém kroku. Když se k tomu přidaly ještě hlasy démonů, jenž jí našeptávaly, že je zatracená a bude hnít v pekle, dospěla k názoru, že musí vyhledat pomoc mimo lékařské kruhy. Uvěřila totiž tomu, že je posedlá. Představitelé církve ale nechtěli zpočátku jejím prosbám vyhovět. Odmítali ji s tím, ať se vrátí k lékařům a že by rituál exorcismu nemohli stejně provést, neboť nejprve potřebují souhlas biskupa.

400 dřepů za den

Proč se dívčin stav následně tak velmi rychle zhoršil? Mohlo za to zklamání, že jí nepomohli ti, kterým nejvíce důvěřovala? Nebo v jejím těle skutečně sídlilo zlo, jenž se začalo naplno projevovat, jakmile zjistilo, že mu nic nehrozí? Anneliese měla ze sebe opakovaně strhávat šaty a vykazovat známky nutkavého chování, prý dělala až 400 dřepů za den. Také se schovávala pod stolem a štěkala jako pes, či konzumovala mrtvá zvířata a pila vlastní moč.

Její rodina byla v koncích. Tedy alespoň do té doby, než se seznámili s knězem Ernstem Altem. Jako jediný byl dívce ochoten pomoci. Anneliesino chování rozhodně nepřipisoval epilepsii. Samozřejmě, ani on neobešel pravidla a povolení k provedení exorcismu si vymohl od místního biskupa Josefa Stangla. Ten však souhlasil jen pod tou podmínkou, že vše připraví tajně a celý rituál vykoná spolu s dalším knězem Arnoldem Renzem.

67 exorcismů a ti největší psychopati

Během následujících deseti měsíců provedl Alt spolu s Renzem 67 exorcismů, které průměrně trvaly až čtyři hodiny. Během nich měla Anneliese údajně odhalit šest entit, jež jí způsobovaly nevyslovitelná příkoří. Šlo o vládce pekel Lucifera, bratrovraha Kaina, zrádce Jidáše, nacistického vůdce Adolfa Hitlera, římského císaře Nerona a exkomunikovaného kněze Valentina Fleischmana. Ten měl žít v 16. století a z řad církve byl vyloučen kvůli alkoholismu a pokusu o vraždu.

Všech šest psychopatů mělo rovněž skrze dívku promlouvat hlubokým, jakoby vrčivým hlasem. Hitler kupříkladu tvrdil, že lidé jsou „hloupí jako prasata, když si myslí, že po smrti nic není”. Jidáš si zase stěžoval, že je Vůdce neskutečný tlučhuba, kterého v pekle nikdo neposlouchá. Kromě nedobrovolného tlumočnictví trápil Anneliese ještě jeden problém. Když zrovna nevykazovala známky posednutí, dokázala celé hodiny klečet a modlit se. To jí přivodilo zlomeniny kosti a zpřetrhání šlach.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Anneliese Michel✅ (@anneliesemichelxo)

Anneliese Michel zemřela v červenci roku 1976 na podvýživu a dehydrataci. Bylo jí pouhých třiadvacet let. Po její smrti se stala celá kauza národní senzací. Kněží byli obviněni ze zabití z nedbalosti a odsouzeni k šesti měsícům vězení a tříleté podmínce. Její rodiče Josef a Anna Michel vyvázli bez trestu. Poté, co soudce slyšel celou nahrávku Anneliesina exorcismu, dospěl k přesvědčení, že oba již trpěli dost.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Anneliese Michel

Allthatsinteresting.com: Anneliese Michel and The Shocking Images From The Exorcism Of The Real Emily Rose

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články