Odpudivý Fritz Honka: Miloval bezzubé prostitutky a ruční pilu. Kusy těl hromadil u sebe doma

Odpudivý Fritz Honka: Miloval bezzubé prostitutky a ruční pilu. Kusy těl hromadil u sebe doma
Zdroj: Profimedia.cz

Fritz Honka byl ve všech směrech tragéd. Alkoholik s mastnými vlasy, špatnými zuby a nosem připomínajícím bramboru. Kvůli šilhání a vadě řeči nebyl zrovna vyhledávanou partií. A tak svou pozornost obrátil na prostitutky.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 02. 2021 14:00

Fritz Honka se narodil 31. července 1935 v Lipsku. Byl to německý sériový vrah, jenž zabil nejméně čtyři ženy, jejíchž těla však nepohřbil, ale nechal si je ve svém bytě. Zemřel v roce 1998, ve věku šedesáti tří let.

Dětství v koncentračním táboře

Fritz Honka to neměl lehké ani v dětství. Jeho otec Firtz Honka starší spolupracoval s komunisty, což celé rodině zařídilo pobyt v koncentračním táboře. To se samozřejmě odrazilo na jeho duševním stavu. Po prožitých hrůzách začal Fritz Honka starší utíkat k alkoholu. Zemřel proto pouhý rok poté, co tábor osvobodili Rusové.

Na začátku padesátých let se Honka mladší uchytil v zemědělském družstvu a po několika krátkodobých vztazích se mu s ženou jménem Margot podařilo počít syna Heinricha. Časem se však k němu přestal hlásit a po zaplacení alimentů ve výši 3000 marek z jeho života zmizel nadobro. V roce 1956 se přestěhoval Hamburgu, kde došlo k vážné dopravní nehodě, která mu znetvořila nos a zapříčinila šilhání.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Seryjni Mordercy (@seryjnimordercy)

Přesto se dokázal oženit s jistou Inge a zplodit syna Fritze. Jenže manželství dlouho nevydrželo. Sousedé hlásili, že z jejich bytu je slyšet zvuky zápasu a velký hluk. V roce 1960 následoval rozvod. Byť se o sedm let později dali s Inge znova dohromady, ani na druhý pokus to nevyšlo.

Bezzubé prostitutky

Fritz Honka miloval orální sex, měl však panickou hrůzu z toho, že by mohl během tohoto aktu přijít k úhoně. Vybíral si proto prostitutky po padesátce a nejlépe ty, které neměly žádné zuby. Společnice obvykle poznal v legendární hospodě Zum Goldenen Handschuh (Ke zlaté rukavici), jenž v roce 1953 založil boxer Herbert Norimberk, mistr světa v lehké váze. Honka si dámy pozval k sobě domů. Tam je uškrtil a následně rozčtvrtil pomocí malé ruční pily, která je dodnes k vidění v hamburském Muzeu policie. Je také na úvodní fotografii článku.

Honka kus těl zabalil do igelitových pytlů a poschovával po bytě. Přály mu dvě věci: zmizelé prostitutky policii nezajímaly a i když se po čase začal z jeho bytu linout nesnesitelný zápach, úřady na stížnosti sousedů nereagovaly. Šílenému Honkovi zlomil vaz až požár. V roce 1975 u něj zasahovali hasiči, kteří v plamenech objevili také jeho krvavé tajemství. Ještě téhož dne putoval do vazby a k výslechu. Prostitutky prý zabil kvůli tomu, že se vysmívaly jeho strachu z klasického sexuálního styku.

Alkoholismus jako polehčující okolnost

Fritz Honka byl za čtyři vraždy odsouzen k 15 letům. Neputoval však do vězení, ale skončil v psychiatrické léčebně, protože odborníci usoudili, že silná závislost na alkoholu snížila jeho mentální kapacitu. V roce 1993 byl propuštěn na svobodu a až do své smrti 18. října 1998 žil v pečovatelském domě jako lidská troska pod jménem Peter Jansen.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Fritz Honka

Prima Zoom: Fritz Honka

Murderpedia.org: Fritz Honka

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články