Nahý generál: Zdrogované dětské vojáky krmil lidskými srdci, pak jej prý navštívil Ježíš

Nahý generál: Zdrogované dětské vojáky krmil lidskými srdci, pak jej prý navštívil Ježíš
Zdroj: Wikimedia Commons/L. Rose, Public Domain

Joshua Milton Blahyi je prý napraveným člověkem. Sice se dopustil hrůzných činů, nyní se však zajímá o učení Ježíše Krista a kráčí v jeho šlépějích. Pamětníky ale neoklame - navždy zůstane generálem „Holá zadnice”, jenž neváhal pozřít lidské maso.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 09. 2021 14:00

Během první liberijské občanské války, která proběhla v letech 1989 až 1997, zabil Joshua spoustu dětí, kterým následně pozřel srdce. Navíc bojoval nahý, neboť věřil, že jen takto jej ochrání duchové. Přestože se z něj stal kazatel, jenž se zasazuje o rehabilitaci dětských vojáků, rodiny obětí mu nehodlají odpustit. A to ani poté, co byl soudem oficiálně zbaven jakékoli viny.

Válečník a kněz

Joshua Blahyi se narodil na venkově na jihu Libérie do etnické rodiny Krahnů. V jejich kultuře byla na denním pořádku víra v černou magii a rituální oběti. V tomto duchu byl Joshua vychováván už od útlého věku. Podle jeho vlastní monografie jej rodiče v sedmi letech předali vesnickým stařešinům, aby mu sdělili jeho budoucnost. A vize byla jasná, měl se stát válečníkem a knězem. To však vyžadovalo lidskou oběť, a tak došlo k únosu malého dítěte...

V roce 1980, tedy dva roky před tím, než se z Joshuy stal velekněz, jej požádal o pomoc seržant libyjských ozbrojených sil Samuel Doe. Plánoval převrat, a tak potřeboval, aby někdo v královském paláci začal provádět temné rituály, které mu měly zajistit úspěch. Vydrželo mu to jen devět let, pak se i on stal obětí převratu. Když jej pak zmrzačili a popravili, vyvolalo to nepokoje po celé zemi. Schylovalo se k občanské válce, jedno zvěrstvo střídalo druhé a Blahyi nemohl stát stranou. Nyní, již v hodnosti generála, se rozhodl, za vydatné pomoci mexického kartelu, s nímž směňoval drogy za zbraně, že bude bojovat za všechny Krahny.

Generál s holým zadkem

Joshua se postavil do čela rádoby demokratického hnutí. Jeho armáda si vystačila jen se střelnými zbraněmi. Úspěch mělo zajistit pojídání srdcí matek, dětí a kojenců. Odkud se ale vzala přezdívka Holá zadnice? Generál Blahyi neměl na sobě během bojů nic jiného než tenisky. Jinak byl zcela nahý. Nedotknutelnost mu měl zajistit kanibalismus. A pravdou je, že ho nezasáhla ani jedná kulka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Joshua Milton Blahyi (@blahyijoshua)

Paradoxní také je, že ač rád konzumoval malé děti, jeho armádu netvořili dospělí muži, ale devítiletí chlapci. Ti se pak se zbraněmi a v halloweenských maskách potulovali ulicemi a hledali poslední přeživší. Tento sbor čítal okolo osmdesáti dětí. Joshua je pravidelně dopoval drogami a lidským masem. Neustále jim také vtloukal do hlavy, že zabíjení je pouhá hra a sranda. Po každém vítězství se učinila lidská oběť a srdce se pak rozdělilo mezi všechny vojáky. V roce 1996 však došel generál k prozření.

Z kanibala kazatelem

Joshua prozřel přesně 6. dubna roku 1996. Zrovna měl za sebou jednu z nejkrvavějších bitev. Seděl na korbě nákladního auta, v jedné ruce držel kulomet, ve druhé uříznuté mužské genitálie. V tu chvíli se mu zjevil Ježíš a pokáral ho, že takto by to již dál nešlo. Od té doby už nevzal do ruky zbraň. U soudu pak ochotně vyprávěl, jak krmil srdci svou dětskou milici omámenou drogami.

Prokurátor mu zřejmě uvěřil pokání, vždyť založil iniciativu “Cesty proti násilí”, kde začal rehabilitovat své svěřence. A Joshua dostal amnestii. Nabytou svobodu využil k návštěvám rodin svých obětí, které začal prosit o odpuštění. „Někdo mi odpustil, jiný zase ne. Nejdůležitější ale je, že mi mé činy prominul Bůh,” řekl s úsměvem bývalý kanibal. V současností šíří boží slovo, a kdo ho nezná, snadno uvěří tomu, že svá kázání o míru a lásce myslí doopravdy vážně.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Joshua Blahyi

Allthatsinteresting.com: How General Butt Naked Went From A Ruthless Liberian Warlord To A Repentant Preacher

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články