Krutý osud Judity Čeřovské: Do hrobu ji měl dostat jeden známý zpěvák

Krutý osud Judity Čeřovské: Do hrobu ji měl dostat jeden známý zpěvák
Zdroj: Jiří Janoušek / CNC / Profimedia

Judita Čeřovská, známá zpěvačka a šansoniérka, to neměla v životě lehké. Pocházela ze smíšeného manželství (maminka byla Češka, otec Němec). Politická situace jí tehdy přinesla spoustu potíží. V dospělosti se zase stala obětí autonehody, která jí navždy změnila život. Co se stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 05. 2021 09:31

Judita Čeřovská se narodila 21. dubna 1929 v Mostě. Svou pěveckou kariéru započala ve 27 letech. Pomohlo jí k tomu druhé místo v soutěži Hledáme mladé talenty. V šedesátých letech nazpívala několik dodnes velmi známých hitů. Mnohem populárnější však byla v Německu. Považovali ji za velmi atraktivní, půvabnou ženu s podmanivým hlasem.

Tragická nehoda Judity Čeřovské

V roce 1959 utrpěla Čeřovská velmi vážná zranění, ze kterých se zotavovala celé dva roky. Vezla se v autě se známým zpěvákem Josefem Zímou, kterého, jak později sám řekl pro deník Blesk, postihl mikrospánek, během něhož narazili do stromu. Šansoniérka měla po havárii rozdrcenou pánev a utrženou ledvinu. Dokonce jí hrozila amputace nohy.

A právě ztráta ledviny ukončila o čtyřicet let později život talentované zpěvačky, která zemřela 9. října 2001. „Kvůli rakovině Juditě operovali levou ledvinu. Kdyby měla ještě druhou, nejspíš by to přežila,” řekl pro Českou televizi její partner Ivan Smetáček. Zímovi se však rozhodl nic nevyčítat.

Smutek Josefa Zímy

Soud ale uznal Zímu vinným a odsoudil ho k tříleté podmínce, zákazu řízení a náhradě škody, včetně výdajů za léčení. Zpěvákova manželka Eva Klepáčová, se kterou byl ženatý teprve rok, celou situaci psychicky neunesla. Rozhodla se skočit z okna i s jejich malou dcerkou.

Dítě naštěstí na poslední chvíli Klepáčové vytrhla její matka, herečka však svůj pokus o sebevraždu dotáhla do konce. I přes vážná zranění ale pád přežila. Psychické problémy a deprese ji bohužel od té chvíle provázely až do konce života...

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Judita Čeřovská, Josef Zíma, Eva Klepáčová

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články