Milostné dopisy nacistickému vůdci: Tisíce fanynek mu vyznávaly lásku a nabízely zplození potomka

Milostné dopisy nacistickému vůdci: Tisíce fanynek mu vyznávaly lásku a nabízely zplození potomka
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Adolf Hitler se narodil 20. dubna 1889 v rakouském Braunau am Inn Aloisi a Kláře Hitlerovým.Již ve školních letech vykazoval Adolf Hitler "vůdcovskou" povahu. Možná právě proto se často dostával do křížku se svým otcem, který byl taktéž dominantní.V první světové válce dosáhl Adolf Hitler na hodnost kaprála. Dle výzkumu Thomase Webera z Aberdeenské univerzity však nebyl žádným hrdinou. Určitě ne takovým, jak jej později popisovala nacistická propaganda.Adolf Hitler se moci oficiálně ujal 30. ledna 1933, kdy byl tehdejším německým prezidentem Paulem von Hindenburgem dosazen do funkce říšského kancléře. + 2 fotky+ 3 fotky

Německé ženy muselo k Adolfu Hitlerovi přitahovat jeho charisma, neboť vzhled to určitě nebyl. O milostné dopisy neměl nikdy nouzi. Některé mu psaly, že jim chybí “Adi”, jiné zase odmítaly své manžely, protože v srdci nosily jen jeho. Jaké další pikantnosti mu přistály v poště?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 04. 2022 14:00

Hitlerovi přišly tisíce milostných dopisů. Kancléřství muselo pro tyto účely vytvořit speciální divizi s řadou zaměstnanců. Žádná ze “zamilovaných” dam se však s Vůdcem osobně nesetkala. Většinou ho znaly z partajních shromáždění nebo ze stránek Mein Kampfu. Spektrum bylo ale široké - počínaje mladými dívkami, přes hospodyňky a konče dámami z aristokratických rodin.

Dítě s Adolfem Hitlerem

Ženy byly až neuvěřitelně přitahovány Hitlerem a jeho režimem. Důkazem je také Gertrud Scholtz, která měla v Třetí říší na starosti ženskou otázku. Na úvodní fotografii k článku je druhá zleva. Scholtz neváhala tvrdit, že něžné pohlaví má být podřízené muži, nebo že si určitě každá přeje, aby si ji muž vzal násilím...

Friedel S. napsala Hitlerovi v roce 1935 hodně otevřený dopis - chtěla s ním počít dítě. Její touha byla tak silná, že se třásla strachy, zda se k němu vůbec její dopis dostane. Nebo zda ho nesmete ze stolu kvůli tomu, že třeba ve svém věku již potomka nechce. Jenomže rození dětí přece byla hlavní nacionalistická idea. Slíbila Hitlerovi, že se o to bude snažit ze všech sil.

Před smrtí chci vidět vaši tvář

Ještě dál šla baronka von Kilvein. Ta se v dopise Hitlerovi vyznala, že je její velkou láskou. Pokud by se ocitla na smrtelné posteli, chtěla by opustit tento svět s pohledem na jeho fotografii.

Jedna hospodyně z Berlína si zase Hitlerovi stěžovala na náročnou práci a počasí. Přesto bylo obdivuhodné, že si v takovém zápřahu dokázala na Vůdce udělat čas. S láskou mu upekla několik dortů, které poslala na kancléřství. Každý den také poctivě políbila všechny jeho fotografie, které měla doma.

Divoká šelma Adolf Hitler

Ne všechny milostné dopisy se nesly v čistě romantickém duchu. Jakási Ritschi si v tomto ohledu nebrala žádné servítky a psala: „Milý Adi! Posílám ti svou fotku, aby se ti po mně nestýskalo. V červenci odjíždím do Karlových Varů, kde budu na Tebe myslet ještě častěji. Posílám Ti žhavé polibky, ty má divoká šelmo!" 

Dívka, jenž se podepsala jako Jose, zase upadla do bludu, že je Hitler její “věrný milenec”. Ptala se jej, zda na ni myslí a zároveň mu děkovala za jeho věrnost a lásku. Prý k ní byl velmi hodný, což je více než úsměvné, neboť jej nikdy neviděla naživo.

Patřím jen Adolfu Hitlerovi

A nakonec dopis z roku 1944, který Hitlerovi napsala paní Rosa M. Její manželství bylo v troskách. Chotě ve všech směrech vytěsnil nacistický diktátor. Prostě byl lepší partie. Láska mezi nimi měla být již údajně pevně zakotvena. Zřejmě tomu skutečně věřila, neboť prý rozuměla všem jeho gestům, myšlenkám a náznakům. A právě proto se mu chtěla zcela oddat. Kdyby to tak věděla Eva Braun...

Zdroj informací: 

Wielkahistoria.pl: Największe fanki Hitlera. Dziesiątki tysięcy kobiet wysyłały mu miłosne listy 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články