Nevděčný syn Christopher Porco: Rodiče ho nade vše milovali, on na ně zaútočil hasičskou sekerou

Vrah Christopher Porco: Spor s rodiči řešil sekerou, jeho řádění přežila jen matka
Zdroj: Unsplash

V listopadu roku 2004 čekalo na newyorské policisty nemilé překvapení. V jednom domě v Bethlehemu našli mrtvého muže a zmrzačenou ženu, které visel život doslova na vlásku. Kdo měl na svědomí tak hrůzný čin? Jejich vlastní syn Christopher Porco.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 09. 2022 11:00

Jednadvacetiletý mladík své rodiče napadl ve spánku. Otec byl mrtvý krátce po útoku, matce chybělo oko a část lebky. Útok byl proveden sekerou. I když všechny důkazy hovoří proti němu, stále tvrdí, že je nevinný. Co se stalo?

Zfalšovaný podpis

Neshody mezi Christopherem a jeho rodiči byly dlouhodobého rázu. Vytkli mu třeba nedostatečné studijní výsledky. Kvůli tomu byl nucen odejít z univerzity v Rochesteru. Na podzim roku 2004 ho však přijali zpět. Zfalšoval totiž dokumenty z druhé školy, kde nastoupil. Rodičům pak namluvil, že ve skutečnosti v Rochesteru závěrečnou zkoušku ztratili a nyní se našla. Aby bylo vykompenzováno nedorozumění, univerzita měla uhradit školné.

Ve skutečnosti si Christopher vzal půjčku ve výši 31 000 dolarů, s tím, že zfalšoval podpis svého otce Petera coby spolužadatele. Peníze použil na zaplacení školného a koupi Jeepu Wrangler. Když se otec o půjčce dozvěděl, byl naštvaný. Christopherovi poslal e-mail, že ihned volá do banky, aby vše uvedl na pravou míru. Jelikož syn na zprávu nijak nereagoval, napsal mu ještě varování, že ač ho s matkou mají moc rádi, pokud by to udělal znovu, podají na něho žalobu.

Hrůzostrašná noc

Toto varování se Christopherovi nelíbilo. Rozhodl se k hrůznému činu, ke kterému došlo 15. listopadu 2004. Brzy ráno deaktivoval v domě rodičů alarm. Přerušil také telefonní linku. Pak se vloupal dovnitř a začal rodiče masakrovat hasičskou sekerou.

Otec nezemřel hned, dokonce si zašel po útoku ven pro noviny, načež se zhroutil ve vstupní hale. Koroner později zjistil, že byl sekerou udeřen do lebky celkem šestnáctkrát. Chyběla mu také část čelisti. Matka byla stále v posteli. Okamžitě ji převezli do nemocnice. A ještě předtím, než ji uvedli do umělého spánku, vypověděla, že za tento neuvěřitelný čin může jejich syn Christopher.

Zatčení Christophera Porca

Když se Christopherova matka Joan probrala, začala tvrdit, že si nic nepamatuje a že její syn je nevinný. Policie však mezitím proti němu shromáždila dostatek důkazů. Jeho alibi navíc byla jedna velká lež. I během následného soudního procesu trval na své nevině. K tomu se přidala i Joan, prosila policii, aby nechali Christophera na pokoji a hledali skutečného vraha.

Navzdory jejím prosbám byl shledán vinným z vraždy druhého stupně a pokusu o vraždu. To mu vyneslo minimálně padesát let za mřížemi. Po vynesení rozsudku pronesl, že nic neudělal a vrah, či vrazi jsou stále venku. Pochybuje však o tom, že je úřady někdy dopadnou.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Peter Porco

Allthatsinteresting.com: The Story Of Christopher Porco, The College Student Who Brutally Attacked His Parents With An Ax

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články