Santa Claus je mrtvý aneb Jak dobrý plán skončil hysterickými dětmi a předčasným porodem

Bizarní vánoční nehoda: Místo opilého kaskadéra vyhodili z letadla figurínu Santa Clause, neotevřel se jí padák
Zdroj: Unsplash

V roce 1932 se měl kaskadér převlečený za Santa Clause snést s padákem přímo před vánoční průvod v arizonském městečku Mesa. Jenomže kaskadér se opil a místo něj vystrčili z letadla figurínu. Nedopadlo to dobře...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 12. 2022 16:00

Počátkem prosince roku 1932 hledal novinář John McPhee způsob, jak zpropagovat vánoční průvod. Minule Santa přiletěl letadlem, letos bylo potřeba to překonat. A tak ho napadlo, že by veselý tlouštík v červeném mohl pomyslně seskočit přímo z nebes. V Mese byli stejně jen farmáři, kteří možná parašutistu nikdy v životě neviděli.

Santa padající z nebe

McPhee se spokojeně poplácal po rameni a sehnal pilota, který mu doporučil kaskadéra. Ten s plánem souhlasil a navrhl, že by, v rámci bezpečnosti, přistál nejraději na poli. Pak by ho mohla policejní eskorta dovézt do centra města, kde by začal rozdávat dárky. McPhee s tím souhlasil a plán byl uveden do pohybu.

Nejprve se objevila v tisku reklama. Tu začali mezi lidmi šířit obchodníci, kteří věřili, že by jim to mohlo přivést spoustu zákazníků, což by konečně zmírnilo dopady Velké hospodářské krize. A pak konečně nastal 16. prosinec. Do Mesy se sjeli i lidé z blízkého okolí. Nikdo si nechtěl nechat ujít Santu “padajícího” z nebe.

Santa Claus namol

Novinář nechtěl ponechat nic náhodě, a tak šel ještě zkontrolovat, zda je vše připraveno. Ke svému údivu našel kaskadéra v baru. Byl namol. Co teď? Kdyby show zrušil, místní by mu utrhli hlavu. Nastal čas na improvizaci. Zašel do obchodu s kostýmy a vyžádal si jednu z jejich figurín. Tu pak oblékl do Santovských šatů a připevnil na ni automatický padák, který armáda používala ke shození nákladu.

Jakmile padák dosáhne určité výšky, měl by se sám roztáhnout. Figurína by navíc dopadla na pole, jen kousek od průvodu. Minimálně děti by nenapadlo, že Santa není živý. Po dopadu na zem se měl jeho role ujmout sám McPhee.

Je Santa opravdu mrtvý?

Přesně v 16:15 vyhodil pilot z letadla figurínu. Jenomže její padák se jako naschvál neroztáhl. Santa Claus padal k zemi jako kámen. Děti začaly v tu ránu křičet. McPhee se sice stačil převléknout, ale nebylo mu to moc platné. Ti nejmenší byli hysteričtí, muži se naštvali a jedna žena kvůli tomu prý předčasně porodila.

McPhee se snažil dav přesvědčit o tom, že Santa dokáže přežít ledacos, ale marně. Dospělí ten rok koupili svým ratolestem větší množství dárků, žáhu si pak zchladili na novinářovi. Musel se odstěhovat. Nebylo přece možné, aby mezi nimi žil člověk, který zabil Santa Clause...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Santa Claus

Allthatsinteresting.com: How Hundreds Of Kids Witnessed The “Death” Of Santa Claus After He Jumped Out Of A Plane

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články