Jak přežít zombie apokalypsu: Americká vláda má plán, co dělat, když mrtví vstanou z hrobů

Jak přežít zombie apokalypsu: Americká vláda má plán, co dělat, když mrtví vstanou z hrobů
Zdroj: Unsplash

Ač se to může zdát na první pohled jako vtip, je to pravda. Přední americký federální institut CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí) zveřejnil na svých stránkách manuál pro případnou zombie apokalypsu. Jak bychom se měli připravit na příchod nemrtvých?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 06. 2021 16:30

„Možná se tomu teď smějete,” píše se na webu CDC, národního institutu Spojených států amerických pro veřejné zdraví, „ale až to přijde, budete rádi, že jste si to přečetli a mohli se připravit. Tento návod navíc neslouží jen pro zombie apokalypsu, ale pro jakoukoli krizovou situaci.” 

Příprava na zombie apokalypsu

Ať už je za dveřmi zombie, nebo hurikán, nikdy se nesmí podcenit příprava. Je nutné vytvořit si nouzovou sadu, která bude obsahovat základní věci pro přežití, a to nejlépe na několik dní. Nikdy totiž nemůžeme dopředu vědět, kdy si budeme moci výbavu znovu doplnit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rap by RAPTV (@rap)

A co by měla obsahovat? Okolo čtyř litrů vody na jednu osobu. Trvanlivé potraviny, léky, hygienické potřeby, oděvy, ložní prádlo a nezbytně nutné osobní dokumenty, uvádí na webu zaměstnanci Centra pro kontrolu a prevenci nemocí.

Plán na přežití

Pokud byste byli dostatečně vybaveni zásobami, nastává vhodný čas na vymyšlení plánu. Nejdůležitější jsou dva aspekty. Seznam nouzových kontaktů, který by měl zahrnovat osoby a instituce, jež vám budou moci být skutečně nápomocné, a vhodné evakuační místo, kde se setkáte s lidmi ze sousedství a společně se přeskupíte do zabezpečené oblasti.

Nesmíme také zapomínat na počasí. K celé situaci může dojít třeba během zimy. Je tak nutné najít místo, kde bude fungovat teplá voda a topení. Neměl by chybět ani generátor, či dostatečná zásoba tuhých paliv, kdy by zrovna nebylo možné obnovit elektrickou energii.

Zombie apokalypsa ve světě

Rady pro přežití v případě zombie viru se setkaly s pozitivními ohlasy. Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí rovněž prohlásilo, že pokud by v Americe převzaly nadvládu zombie, je připraveno patřičně zasáhnout. Není vyloučena ani pomoc ostatním státům. Američané jsou evidentně připraveni na vše.

Zdroje informací:

Eu.usatoday.com: The CDC wants you to prepare for a zombie apocalypse

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články