Upír ze Sacramenta Richard Chase: Jeho lednička byla plná vnitřností a rozřezaných kusů těl

Richard Chase, vrah.
Zdroj: Pixabay.com/Wikimedia Commons, Tahoe City Police Department/koláž Lifee.cz

Hypochondr a domnělý upír s kanibalistickými sklony. Tak tuto nebezpečnou kombinaci osobnosti měl vrah Richard Chase. Trpěl utkvělou představou, že pokud nebude pít lidskou krev, bude se mu zmenšovat srdce. Nejprve začal se zvířaty, poté přešel na lidi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 12. 2020 13:00

Richard Trenton Chase (23. května 1950 – 26. prosince 1980) byl americký sériový vrah, nekrofil a kanibal. Přezdívalo se mu Upír ze Sacramenta, protože pil krev svých obětí a požíral části jejich těl. Za své hrůzné činy byl odsouzen k trestu smrti v plynové komoře. Ten však nebyl nikdy vykonán, neboť jej našli mrtvého v jeho cele.

Problémové dospívání

Puberťáci si dokážou vymyslet různé věci a nejinak tomu bylo i u Richarda. Od svých deseti let se pomočuje, zapaluje různé věci a týrá zvířata. O pár let později se k tomu přidává hypochondrie. Častokrát si stěžuje, že mu přestává tlouct srdce a že má někdo zálusk na jeho plicní tepnu. Proč zrovna plicní nikdy nevysvětlí.

Ač blábolí nesmysly, vždy přesně ví, co mu pomůže. K hlavě si přikládá pomeranče a čeká, až jeho mozek absorbuje vitamín C. Také si oholí hlavu. Nevěří totiž svým lebečním kostem. Prý se začaly samovolně pohybovat a jen s hlavou hladkou jako vajíčko je možné je pozorovat a v případě nutnosti usměrnit.

Problémy s erekcí způsobené nedostatkem krve

Co by tak mohlo u mladého kluka způsobit poruchy erekce? Stres? Ne. Nepřiznaná sexuální orientace? Také ne. Může za to nedostatek krve. To ale není nic, s čím by si Richard neporadil. Začne zabíjet zvířata a pít jejich krev. Někdy si dá jako aperitiv nějaký orgán. Odstěhuje se také od své matky. Má ji prokouknutou a ví, že ho chce otrávit.

Pronajímá si byt se svými vrstevníky. Volné chvíle vyplňuje drogami a alkoholem. Takové přízemní věci jako je oblečení, ho nezajímají. Doma chodí zásadně nahý. Kamarádi ho mají plné zuby a chtějí, aby odešel. Nakonec to jsou ale oni, kdo musí udělat čelem vzad. Po pobytu v blázinci, kam ho převezou poté, co si do žil vstříkne králičí krev, mu diagnostikují paranoidní schizofrenii a začnou ho léčit (mimo jiné) psychotropními látkami. Když se z toho začne usmívat jako měsíček na hnoji, propustí ho domů. Prý již nepředstavuje žádné nebezpečí.

Nekrofilie a kanibalismus

O rok později, odstavený od léků a opět s vlastním bytem, se dopouští první vraždy. Obětí je jednapadesátiletý muž, otec dvou dětí. Poté se začíná vloupávat do různých domácností. Když je zamčeno, bere, že není vítán. Když je otevřeno, bere to jako pozvánku. Když ho jednou načapá manželský pár a bez okolků vyhodí na ulici, vzpurně pomočí postýlku jejich dítěte.

V lednu 1978 usmrtí těhotnou Teresu Wallin. Zastřelí ji a její mrtvolu zneuctí pohlavním stykem, během něhož bodá do jejího břicha velkým nožem. Po kopulaci z ní vyřízne několik orgánů, odstraní bradavku a vypije krev. „Suvenýry” skladuje u sebe doma v lednici. Nakonec Terese do krku nacpe psí výkaly. Past sklapne o pár dní později, kdy na dalším místě činu najde policie otisky prstů, Chase totiž ve spěchu odjede.

U soudu se jej právníci snaží vysekat z trestu smrti poukazováním na to, že trpí duševní poruchou. Soud to ale nezajímá a potvrdí plynovou komoru. Chaseovi spoluvězni jásají. Sami se ho bojí a povzbuzují k tomu, aby spáchal sebevraždu. Při posledním rozhovoru odhaluje, že vraždil kvůli strachu z nacistů a UFO. Popravy se nedožije. Umírá po spolykání velkého množství antidepresiv.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Richard Chase

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články