10 věcí typických pro znamení zvěrokruhu Blíženci: Kterými vlastnostmi ohromují své okolí?

10 věcí typických pro znamení zvěrokruhu Blíženci: Kterými vlastnostmi ohromují své okolí?
Zdroj: Unsplash

Každé znamení zvěrokruhu má své specifické vlastnosti. A ač je každý z nás samozřejmě jedinečný, lidé narození ve stejném období mají až překvapivě mnoho společného. A to platí i pro Blížence.

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 23. 05. 2021 16:00

Přinášíme vám 10 vlastností typických pro třetí znamení zvěrokruhu.

Jakmile začnou mluvit, nic je nezastaví

Nejde ani tak o kratší vtipné průpovídky, ale schopnost Blíženců účastnit se dlouhých diskusí, aniž by je to unavilo. To, že by jim došly argumenty, se nestává. Není divu, že mívají práci, která souvisí s jejich výřečností. Ať už je to profese novináře, překladatele, kritika, prodavače, kabaretního umělce nebo spisovatele.

Jsou hvězdou každé párty

Žádná párty se bez Blíženců rozhodně neobejde. Jsou hnacím motorem všech holčičích večírků. Rozesmějí každého a jiskří nápady na neuvěřitelné věci, které s nimi můžete podniknout. Rychle se nadchnou vším novým, ale stejně rychle mohou změnit názor, pokud se naskytne příležitost udělat něco více vzrušujícího. S Blíženci se nikdy nebudete nudit.

Neumějí se rozhodovat

Blíženci nejsou zrovna rozhodní lidé. Hodiny se trápí úvahami o výhodách a nevýhodách, aby nakonec skutečné rozhodnutí vlastně neudělali. Myslí si, že je možné obojí a dost často svou nerozhodností přivádějí své okolí k zoufalství.

Neradi se přiklánějí k jednomu názoru

Ostatně proč také, když rozumí argumentům obou stran. Podobné dilema řeší Blíženci, když jsou žádáni, aby zaujali nějaký postoj. Dva lidé, kteří se v diskusi hádají nebo mají odlišné názory… To je hotový postrach Blíženců. Ti by v této situaci byli raději prostředníkem, než aby jasně řekli svůj názor.

Neradi sedí na jednom místě

Blíženci jsou jako motýli, co létají z květiny na květinu. Neustále mají potřebu objevovat nové věci a zážitky. Nejraději by, aby mohli dělat všechno najednou. Zlí jazykové tvrdí, že je to proto, že je jejich touha po poznání jen povrchní. Místo toho, aby se dostali k podstatě věci, jsou myšlenkami už někde jinde. Blíženci v sobě zkrátka mají něco nestálého a prchavého. A rádi by tančili na dvou svatbách současně.

Umějí naslouchat přátelům

Výmluvní Blíženci jsou vždy dobrými posluchači, když si jim přátelé vylévají srdce. Pozorně jim naslouchají, uklidňují je a dávají jim rady. Jen snášet ticho je pro ně trochu obtížné. Když si mají něco nechat pro sebe, mají často pocit, že prasknou.

Mají smysl pro logiku i argumenty

Blíženci jsou také známí svým smyslem pro logiku a systematické poznávání. Protože jsou velmi výmluvní, je pro ně hračka vysvětlit složité věci obecně srozumitelným způsobem. A zatímco ostatní během hádky už dávno zuří, oni si zachovají chladnou hlavu. Hádat se s Blíženci je obtížné, protože argumentují jasně a logicky. To dříve či později rozhodí cholerické diskutéry.

Díky jiskřivé energii vždy vypadají mladší

Většina lidí tipuje Blížencům méně let, než jim ve skutečnosti je. Může za to jejich živá povaha a neskutečná energie, kterou vyzařují. Blížencům zůstává kouzelné a mladistvé charisma až do důchodu.

Mají rádi sporty, zejména týmové

Blíženci mají potřebu být neustále v pohybu jak mentálně, tak fyzicky. Že by někde klidně seděli, to ani náhodou. Milují cvičení a sport vůbec, nejvíce pak ten týmový. Při něm se ocitnou v sedmém nebi. Zejména proto, že mají stále velké ambice bojovat.

Zapomínají odpočívat

S veškerou energií, kterou Blíženci vydávají, by si měli alespoň někdy odpočinout. Bohužel v tom nejsou moc dobří. Po stresujícím dni si jen stěží sednou a užívají si klidu. Naučit se relaxační techniky by pro ně bylo velmi ku prospěchu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články