Tučný čtvrtek podle hvězd: Vrchol masopustu přeje péči o sebe a přináší změnu k lepšímu

Tučný čtvrtek podle hvězd: Vrchol masopustu přeje péči o sebe a přináší změnu k lepšímu
Zdroj: Pixabay

Masopust dosahuje svého vrcholu 24. 2. 2022, kdy se slaví Tučný čtvrtek. Je o hojnosti a přijímání. Totéž můžeme čerpat z jeho významu my pro sebe. Hvězdy v tento den nabádají k tomu, abychom svou pozornost obrátili ke zdraví, pozitivně vítali změnu, která přichází, a zároveň opustili staré vzorce, které tíží naši duši. Co pro sebe v tento den můžeme udělat?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 24. 02. 2022 06:00

Vrchol celého masopustu přichází ve čtvrtek 24. 2. 2022. Tomuto dni se mimo jiné říká Tučný, protože jeho smyslem bylo, aby se každý pořádně najedl. Bylo třeba dopřát si tolik jídla a pití, kolik jen žaludek snesl. A dokud se pusa neleskla od omastku, nebylo dokonáno. Podívejte se, co v tento významný den přinášejí hvězdy znamením zvěrokruhu.

Naše pozornost se otáčí ke zdraví

Na Tučný čtvrtek máme šanci zaměřit se na své zdraví. Podle tradice totiž zaručovala hojnost jídla zdraví po zbytek roku. Po čtyřicetidenním půstu, který se tradičně držel, bylo třeba tělu dopřát to, co mu bylo odpíráno. To byste měli momentálně udělat i pro sebe. Dopřát si to, co si nedovolujete přijmout. Oprostit se od starých vzorů a započít nové.

Měli byste myslet i na sebe, nejen na své blízké. Dávejte sami sobě stejnou péči, jakou jste ochotni poskytnout druhým. Vnímejte své potřeby a dopřávejte si. Žijete jen jednou. Je třeba, aby to stálo zato. Stejně jako se během Tučného čtvrtku obrací pozornost ke každému, kdo se nebojí dopřát si pořádnou hostinu, Vesmír se obrátí k vám, pokud uvěříte, že si dobro zasloužíte.

Vnímejte změnu, kterou přináší blížící se jaro

Jaro je symbolem nové naděje. Ačkoliv podle kalendáře do něj zbývá ještě necelý měsíc, už teď nám počasí dopřává trochu toho sluníčka. Vnímejte, jak se tím mění vaše nálada a energie pracovat na změnách. Tento rok dává obrovskou příležitost těm, kteří se nebojí vykročit za svými sny.

Masopust jen posiluje energii, kterou jsme schopni vyvinout, když nám o něco skutečně jde. Ukazuje, že dodržování tradic spojuje lidi. Inspirujte se tím. Udělejte si svou tradici. Ukažte, že se nebojíte o sebe pečovat s láskou. Začněte chodit na masáže, do bazénu, sportujte. Cokoliv si přejete, začněte dělat hned. Ten správný čas je právě nyní.

Masopust nabádá k opuštění starých vzorců

Pokud rozdělíte slovo "masopust", můžete vnímat, že je i o pouštění starého a vítání toho, co vás čeká. Odpusťte, i to je o pouštění. Musíte pustit vše, co už vám neslouží. Vše, co vás tíží a táhne vaši duši do hlubin temnot. Není čas na starosti. Tento rok je výjimečný. Únor ukázal svou sílu magickým datem, a to je jen začátek.

Každý den je nová příležitost. Stejně tak pro vás, pokud uvěříte, že jste dost dobří. Nevěšte hlavu, bude lépe. Pokud potřebujete inspiraci, hledejte ji v přírodě. Dávejte sobě to, co dáváte ostatním. Starejte se o sebe. A nezůstávejte na pochybách. Letošní masopust zvěstuje velké dobro.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články