Únoru vládne dřevěný tygr a přeje financím: Zaměřte se na inventuru svého těla i spíže, pracujte systematicky

Čínský horoskop: Únoru vládne dřevěný tygr a přeje financím: Zaměřte se na inventuru těla i spíže, pracujte systematicky
Zdroj: Liběna Kubalíková/Freepik

Hlavním tématem února, měsíce dřevěného tygra, je období inventury a nalezení rovnováhy mezitím, kdy prosazuji sebe, své zájmy a své potřeby, ale nejednám silou a destruktivně. Zvládání komunikovat s respektem i úctou v práci a láskyplně s rodinou a s přáteli. Touha “dělat si co chci, a jak to chci” je silná, ale umění otevřené komunikace nám pomůže si zachovat dobré vztahy po zbytek roku. Když se “ego” skloní, životodárný pramen může vytrysknout.

Liběna Kubalíková
Liběna Kubalíková 08. 02. 2023 18:05

Pohled na měsíc únor roku 2023 připravila skrze intuitivní vnímání a feng shui životní a bytová poradkyně Liběna Kubalíková, která je autorkou blogu Být v pohodě. Únor je podle čínského horoskopu měsícem dřevěného tygra.

Duše a zdraví

V únoru má každý z nás jiné rezervy vlastních sil a životního elánu. Každý z nás nejlépe ví, kolik svých sil může každý den vydat, aby vydržel do prvního jarního dne bez ztrát na zdraví. Je to období inventury zimních rezerv. Ve dnech slunečních toho zvládáme mnohem více. Můžeme ujet na běžkách 15 km bez mrknutí oka a budeme mít pocit, že jsme dobili své baterky. V zamračených dnech není síla ani na vyndání běžek ze sklepa.

Je zapotřebí najít rovnováhu mezi tím, kolik energie a na co vydávám a možnostmi, kdy ji zase získávám zpět. Když si uděláme inventuru svého těla - kvalitu nehtů, vlasů, kůže, zjistíme, co naše tělo potřebuje. Čím ho opečuji.

Duši nejlépe pomůžeme, když necháme horský vítr, aby nám vyfoukal myšlenky z hlavy. Když se hlava vyčistí, duše se zklidní. Laskavý, vnitřní tón sám k sobě je cesta k radosti.

Práce a finance

Pracuj tempem krok za krokem. Systematicky. Nepředbíhej čas. Veškerou pozornost a energii věnuj tomu, co máš udělat dnes. Seznam úkolů měj krátký. Raději každý den oslavuj, že jsi zvládl všechny, než aby jsi se propadal do chmur, že se to opět nepodařilo. A na konci týdne nevstal z postele a zhroutil se, že nejsi výkonný.

Možná ti pracovní prostředí může připomínat bitevní pole, kdy jsi jak ten zajíc, který se manévrem snaží uskočit před kulkou nadřízených, před kupou úkolů, papírů, které mu chtějí dát na stůl. Skákej a uskakuj a když ti tam ta kupa přistane, vstaň a jdi si to vykomunikovat. Určitě najdete cesty a způsoby, jak to zvládnout ke spokojenosti všech stran. Když se neozveš, v dubnu budeš stažený z kůže a jako hlavní Velikonoční chod.

Peníze v únoru budou postupně přibývat do kasičky. Korunka ke korunce. Když si zvládneš udržet vlastní pracovní tempo a ohlídat své síly, nebudeš mít nečekané výdaje za zdravotní potíže - natažené svaly, bolavá záda a duševní nestabilitu.

Partnerské vztahy a domov

V únoru je ten správný čas udělat pořádek ve spíži. Dojez zásoby. Ohlídej si expirační dobu potravin. Buď kreativní a jídelníček připrav tak, aby si vyjedl všechny zásoby než znovu nové nakoupíš. Zjistíš, že jsi z toho uvařil ještě spousty výživných jídel a ještě sis to užil. I spižírna potřebuje zažít pocit prázdnoty. Díky tomu ji v březnu začneš postupně plnit již jen potravinami, které budou odpovídat tomu, co tvoje tělo potřebuje a ne se stravovat s myšlenkou tohle musím dojíst, aby se to nezkazilo.

V partnerských vztazích pamatuj na to, že tento rok je o naslouchání druhému. Než zareaguješ, dopřej si čas a pozoruj co to s tebou dělá. Co se vlastně stalo. Bouři emocí vyvolalo něco úplně jiného než si ty myslíš. Díky tomu, že si vzájemně dopřejete čas ihned nereagovat, může to vypadat, že máte “tichou domácnost”, ale není tomu tak. Jen si dopřáváte vzájemně čas, aby odezněly emoce, které by toho druhého mohly zranit. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články