Jana (27): Před svatbou jsem dostala dopis od milenky mého snoubence. Prý s ním čeká dítě

Jana (27): Před svatbou jsem dostala dopis od milenky mého snoubence. Prý s ním čeká dítě
Zdroj: Freepik

Jana se dostala do prekérní situace. Muž, se kterým hodlala strávit celý život, ji podváděl. Dozvěděla se o tom v té nejméně vhodné situaci.

Jana Jánská
Jana Jánská 09. 09. 2023 07:00

Marka (30) jsem milovala celým svým srdcem. Nikdy mě nenapadlo, že by mi mohl být nevěrný. Ale pak jsem dostala dopis, který mi ty moje růžové brýle smetl z tváře a rozšlapal.

Potkala jsem úžasného muže

Seznámil jsme se ve vlaku. Oba jsme docházeli za prací do krajského města, ale nikdy předtím jsme se nesetkali. Když se ukázalo, že jezdíme stejnou trasu ráno i večer už několik let, byl to šok.

Ale musím říct, že docela příjemný. Marek je vysoký hezoun, hýří energií a je neuvěřitelně pracovitý. Neměl problém sedět už v sedm v kanceláři a končit večer. Moc takových lidí neznám, obvykle se všichni snaží přesčasům vyhnout.

Pak jsme se začali scházet. Hlavně o víkendech, protože v týdnu byl Marek pořád v jednom kole. Možná to bylo tím, že jsem s ním byla jenom dva dny v týdnu a nemohla se ho dostatečně nabažit, ale postupně jsem se do něj zamilovala.

Otěhotněla jsem

Musím přiznat, že jsem tím víkendovým vztahem trochu trpěla. Od pondělí do pátku jsem seděla večer sama doma, v ruce držela telefon a čekala, jestli mi alespoň odepíše. Víkendy s ním pak byly plné života. Neustále jsme něco podnikali a váleli se v posteli, abychom dohnali zameškané intimnosti.

Pak jsem jednoho dne zjistila, že jsem těhotná. Počkala jsem si, až se za mnou v sobotu ráno staví a řekla mu to hned mezi dveřmi. Vlastně ani nevypadal překvapeně. Potěšilo ho to a začal přemýšlet nad tím, co všechno nás teď čeká. Byl až překvapivě dobře informovaný o těhotenství a věcech, které s tím souvisí. A najednou z něj vypadlo, jestli se nevezmeme. Ani se nezeptal, zda si ho chci vzít, prostě jen nadhodil, jestli se nevezmeme...

Na vlně hormonů a euforie jsem souhlasila a začali jsme plánovat, aby to vyšlo tak, že se vdám ještě do porodu. Máma trochu kroutila hlavou, ale řekla, že alespoň se to narodí do manželství. Když jsem měla dva týdny před svatbou a byla jsem v pátém měsíci, pošťačka mi přinesla dopis. Dnes už se něco takového nevidí. A můj šok se znásobil, když jsem si ho přečetla...

Vdám se za nevěrníka

Psala mi žena, se kterou prý Marek čeká dítě. Je v devátém měsíci a každou chvíli bude rodit. Ví, že Marek si ji nikdy nechtěl vzít, ale ona se stejně rozhodla dítě si ponechat. Jen mě chtěla varovat a říct mi, koho si budu brát. A uváděla tam několik detailů, podle kterých jsem pochopila, že je to pravda.

Krve by se ve mně nedořezal. Teď už mi bylo jasné, proč Marek v týdnu nepospíchal domů. Probrečela jsem několik dní. A hodně přemýšlela nad tím, jak se k tomu všemu postavit. Nakonec jsem se rozhodla mlčet. V poslední době začal Marek chodit z práce dřív. Možná to s ní opravdu ukončil. Doufám, že se nemýlím a nedělám největší chybu svého života

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články