Jak na nejlepší bramborovou kaši: Přidejte kapku minerálky a vyzkoušejte zlepšovák s bílkem

15. září 2019
Pinterest
Pinterest

Jednou z nejoblíbenějších českých příloh je bramborová kaše. Milují ji dospělí i děti. Pokud si však myslíte, že o přípravě dobré bramborové kaše víte všechno, nenechte se mýlit. Kromě brambor a mléka můžete totiž do jejího vzniku zapojit i jiné suroviny.

Jemnost

Pokud chcete, aby byla kaše extrémně jemná a nadýchaná, přidejte do ní minerálku. Minerálka asi není tekutina, kterou by člověk běžně přiléval do bramborové kaše, když to ale vyzkoušíte a nahradíte jí jednu třetinu mléka, bude jemná, lehká a na pohled načechraná.

Hedvábnost

Poté, co brambory oloupete a uvaříte je doměkka, vlijte do nich horké mléko a ne studené, aby byla kaše chutná a nadýchaná. Pokud ji ale chcete extra hedvábnou, vyzkoušejte bílek. Na čtyři porce kaše stačí jeden bílek, který přidejte při závěrečném šlehání.

Cibule

Pokud chcete kaši ozvláštnit, vyzkoušejte cibuli. Tu spolu s nakrájenými bramborami povařte, přeceďte a rozmačkejte – zkrátka se držte postupu, jak jste zvyklí. Nebojte se však ve finále přidat špetku muškátového oříšku, tím rozhodně nic nezkazíte.

Pikantnost

Máte rádi pikantní jídla? Pak i bramborová kaše může být trochu ostřejší. Vmíchejte do ní trochu hořčice nebo trochu nastrouhaného křenu. Uvidíte, že se budete oblizovat a trocha křenu nebo hořčice kaši pozvedne na úplně jiný level.

Zbytky

Ohřívaná kaše od oběda není právě lahodná záležitost, přesto však zbytky nevyhazujte. Vytvarujte z nich větší kuličky, obalte je jako řízky v trojobalu a šup s nimi na pánev do rozpáleného oleje. Po téhle křupavé dobrotě se jenom zapráší.

NA RECEPTY NA ORIGINÁLNÍ BRAMBOROVÉ KAŠE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zavří­t reklamu