×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smažení

Buffalo omáčka: Populární americké dochucovadlo dobývá i českou kotlinu

Buffalo omáčka: Populární americké dochucovadlo dobývá i českou kotlinu

Jak jednoduše pražit dýňová semínka: 3 způsoby přípravy podzimní lahůdky

Jak jednoduše pražit dýňová semínka: 3 způsoby přípravy podzimní lahůdky

Hrníčkové koblihy: Jsou skvělé díky několika surovinám, navíc bez zbytečného vážení

Hrníčkové koblihy: Jsou skvělé díky několika surovinám, navíc bez zbytečného vážení

Jak na nejkřupavější trojobal: Do strouhanky přimíchejte tajnou přísadu

Jak na nejkřupavější trojobal: Do strouhanky přimíchejte tajnou přísadu

Řízková hitparáda: Chutnají víc smažené na sádle, oleji, nebo másle?

Řízková hitparáda: Chutnají víc smažené na sádle, oleji, nebo másle?

Pivní lívance s jablky

Suroviny:
300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA /
2 vejce
½ lžičky mleté skořice
200 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího
2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/
2 lžíce másla
2-3 lžíce tuzemského rumu
150 g cukr krupice

Postup:
1.	Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
2.	Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
3.	Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
4.	Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Netradiční lívance: Vyzkoušejte kokosové, mandlové nebo dokonce pivní

Burger s hranolkami miluje snad každý. Vždy ale musí být křupavé a ne nasáklé olejem.

Zajímavosti o milovaných hranolcích: Pečené v troubě mají stejně kalorií jako jiné přílohy

Hranolky jsou nejoblíbenějším vegetariánským jídlem. Můžete si je klidně namáčet do avokádového dipu.

Fenomén jménem hranolek: Původně se jimi chtěl otrávit nešťastně zamilovaný Francouz

Smažený sýr: 

Suroviny:

4  ks hermelín
40  g hladká mouka
2  ks vejce
sůl
100  g houska
slunečnicový olej.

Postup:

Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.

Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Fenomén a postrach dietologů "smažák": Existoval už ve středověku, ale bez tatarské omáčky

Bramborová kaše je oblíbenou českou přílohou. K její přípravě můžete využít i nejrůznější vychytávky.

Jak na nejlepší bramborovou kaši: Přidejte kapku minerálky a vyzkoušejte zlepšovák s bílkem

Připravte si křupavé a zlatavé bramboráky

Křupavé bramboráky krok za krokem: Proč použít moučné brambory a jemné struhadlo

Co Čech, to milovník řízků. Jak je ale ozvláštnit na talíři?

Tipy na dokonalé řízky: Do pánve dejte párátka, do vajíčka přidejte při obalování bílý jogurt

Pálení žáhy je peklo, ovlivňuje ho strava.

Hitparáda nezdravého vánočního jídla a jeho vliv na zažívání

Hranolky

„Ukradený“ recept: Připravte si hranolky jako od McDonald's

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Petra Černocká omládla díky barvám: Dámy 75+ se nemusí bát ani světle růžovéManžel české Angeliky Libuše Švormové je o generaci mladší: Prozradili nám tajemství jejich 43 let trvajícího manželstvíProužky jsou trendy vzor podzimu: Zkuste sako jako Yvetta Blanarovičová, nebo rovnou celý kostýmekNespravedlivě odsouzený David Camm: Ve vězení si za vraždu manželky a dětí odseděl 13 let, než se ukázala pravdaZákulisí focení kalendáře Proměny Fantazie 2026: Jitka Zelenková dostála svému jménu a proměnila se v múzuAgent Doyle z Profesionálů řešil drama i v soukromém životě: Martin Shaw se pět let potýkal s šílenou fanynkou
Doporučené články
Na ELLE Rooftop Party jsme společně s Klimchi ocenili studenty fotografie z UMPRUMDevadesátkový mat ovládl přehlídky. Zvýrazní rysy a prodlouží výdrž make-upu bez efektu masky, jak na nějTyto babiččiny tipy na bylinky proti nachlazení fungují lépe než většina sirupůHladovka je hloupost. Zkuste šetrný podzimní detox: Očista pro játra i tráveníTrezírovací sáčky jsou nepostradatelnými pomocníky ve sladké i slané kuchyniNevařte nic jiného! Dýňové rizoto, které si získalo redakci Apetitu

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra