Alena (29): Jsem raději, když se manžel napije, pak je s ním řeč. Jako střízlivý je nemožný

Alena (29): Jsem raději, když se manžel napije, pak je s ním řeč. Jako střízlivý je nemožný
Zdroj: Freepik.com

Alena je vdaná teprve rok. Bohužel její manžel je protivný cholerický muž, který jí leze na nervy. Jakmile si ale dá jen trochu alkoholu, přijde změna. Je to vnímavý, citlivý muž. Alena je z toho nešťastná. Má dvě tváře, ale ta lepší je většinou ukrytá. Má taková situace řešení?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 11. 2020 15:00

Jsem vdaná teprve rok. S Ondrou to nebyla láska na první pohled. Zdál se mi velmi nudný, ale přesto jsem tomu dala šanci. Nakonec se ukázalo, že umí být i zábavný. Musí si ale trochu pomoct alkoholem.

Stačilo málo a stalo se hodně

Ondra se na první pohled zdá jako veliký pohodář. Kdo ho ale pozná tak jako já, zjistí, že je to docela cholerik. I mně chvíli trvalo, než jsem to odhalila. Doma mi uměl pěkně zatopit kvůli hlouposti. Ve společnosti jsem to byla spíše já, kdo bavil okolí. Všichni mi říkali, že se ke mně nehodí.

Já ho měla ráda, ale bylo pravdou, že jsem si to celé malovala asi trochu jinak. Jednou jsme byli pozváni na oslavu, kde se samozřejmě popíjel alkohol. My nejsme znova ti, co by se rádi napili, ale k oslavě to patří. Já si dala nějaké víno a Ondra pár piv. Během večera se z něj stal klidný a velmi zábavný člověk.

Nevěřila jsem svým očím. Najednou jsem měla pocit, že mě víc přitahuje a nemusela jsem se za něj stydět. Ráda bych vysvětlila, že ani jeden z nás nebyl opilý do němoty. Jestli měl Ondra tři piva, tak to bylo hodně. Ale změna po jejich vypití byla přímo báječná. Jako by se konečně uvolnil. Po návratu domů z oslavy jsme se pomilovali tak, jako dlouho ne.

Miluji ho jen večer

Ráno jsem doufala, že se probudí stejně fajn chlap. To se nestalo. Byl to znovu ten cholerický a spoutaný Ondřej. Poděkoval mi sice za krásnou noc, ale jinak se choval dál stejně nemožně. Byla jsem z toho zklamaná. Nevadí, je prostě takový, říkala jsem si.

Ondra měl za pár dní oslavit narozeniny. Koupila jsem nějaké bublinky a udělala doma večeři při svíčkách. Do napití z první skleničky šampusu to byl starý Ondra. Jakmile jsme spolu láhev dopili, změnil se. Znovu podotýkám, že jsme nebyli opilí. Ondra se mnou vedl debaty, nad kterými jindy kroutí hlavou.

Seděli jsme spolu dlouho do noci a povídali si. Bylo mi s ním krásně. Přála jsem si, aby ta chvíle neskončila. Takového Ondru jsem milovala. Bylo mi ale jasné, že ráno to bude zase prudič Ondra. Většinou to bývá na opak. Kdo se napije, umí prudit a být zlý. Manžel to měl obráceně.

Spojuje nás sklenička piva

Alkohol ho zkrátka dokázal uvolnit, povolit jeho skutečné já. Byl mi najednou velmi blízký. Nechápu, jak je možné, že má někdo takto dvě tváře. Věřím, že se nejedná o žádnou schizofrenii nebo poruchu osobnosti. Možná si kladete otázku, proč jsem si ho brala, když byl takový. Možná jsem měla strach, že zůstanu sama.

Moje matka mi to na jedné rodinné sešlosti, kde se zase popíjelo, potvrdila.  „Z toho tvého Ondry se nakonec vyklubal fajn chlap, viď?“ Netušila ale, že je to dané tím, že si dal pár piv. Teď mě asi odsoudíte, ale já mám doma zásobu vína a piva. Stačí mu málo a stane se z něj ten muž, kterého chci milovat. Snad to není hra s ohněm.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články