Alena (60): Dcera mi prozradila, že žije v otevřeném manželství. Zvedá se mi z toho žaludek

Alena (60): Dcera mi prozradila, že žije v otevřeném manželství. Zvedá se mi z toho žaludek
Zdroj: Freepik

Alena měla o své dceři Kamile vždy jen to nejlepší mínění. Loni se však dozvěděla pravdu o jejím manželství. Ten šok zpracovává dodnes. Kamila a její manžel Václav totiž začali fungovat v otevřeném manželství. Žijí jako rodina, ale povolili si milence. Aleně to přijde zvrácené a nechutné.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 03. 2023 13:00

Dlouhé roky jsem žila v iluzi, že moje dcera Kamila (38) má spokojené a především harmonické manželství. Před časem mi řekla pravdu o tom, jak už nějaký čas funguje se svým Václavem (44). Oni mají otevřené manželství! Je to pro mě nepochopitelné, dokonce se mi z toho dělá špatně od žaludku.

O dceři jsem měla vždy to nejlepší mínění

Kamila byla vždycky svědomitá, dobře se učila a měla spoustu kamarádů. My s manželem Bořkem (62) jsme na ni byli vždycky velmi hrdí. Po střední škole se dokonce dala na vysokoškolská studia. Byla pýchou naší rodiny. Jiné dítě nemáme, takže jsme veškeré svoje naději vložili právě do ní.

Před osmi lety se Kamila poprvé stala mámou. Narodil se jí syn Matěj, ke kterému o rok později přibyl ještě Samuel. Z Kamily se stala svědomitá a uvědomělá máma. Dokonce přijímala moje rady. Velikou radost nám dělalo i to, s kým žije.

Václav je velmi slušný člověk, který naši Kamilu vždycky miloval. Když nám ho poprvé představila, byla jsem z něj nadšená. Často jsem si v hlavě opakovala, že lepšího chlapa si nemohla přát. Dlouhé roky v nás pěstovali pocit, že jsou normálně fungující rodinou, která žije svůj život naplno.

Dcera má otevřené manželství

Zhruba poslední dva roky jsem ale měla pocit, že je něco jinak. Kamile se změnila jiskra v oku. Občas nebyla vůbec k sehnání. Když jsme volali Václavovi, vždycky si vymyslel nějakou báchorku o tom, kde je. Pojala jsem podezření, že se u nich něco děje. Kamila to ale vždycky shodila ze stolu a tvrdila, že je všechno v nejlepším pořádku.

Červík v mé hlavě však hlodal dál. I přes vnuky jsem se snažila zjistit, zda je doma všechno v pořádku. Z nich jsem ale nic kloudného nedostala. Na to, co se u nich doma děje, jsem musela přijít sama. A to úplnou náhodou. Na konci loňského léta jsem totiž Kamilu potkala s cizím mužem. Sotva mě spatřili, pustili se z objetí a skoro dělali, že se neznají.

V danou chvíli mi neřekla, o co jde. To až o pár dní později, když jsem do ní hučela, že mě zajímá, kdo to byl a proč ho držela za ruku. A Kamila konečně promluvila. „Mami, možná to nepochopíš, ale my máme s Václavem otevřený vztah," řekla. V první chvíli jsem nevěděla, co si mám pod tím představit. Musela mě do toho víc zasvětit.

Dělá se mi z toho špatně

„Každý z nás se může vídat, s kým chce," řekla, jako kdyby to bylo něco normálního. „Jak to myslíš?" zajímalo mě. „Jsme manželé, fungujeme jako rodina, ale dovolili jsme si stýkat se i s někým jiným," mlžila. „Zkrátka, můžeme mít milence," řekla jasně. „To nemyslíš vážně..." zhrozila jsem se. „Vždyť to je děsný. Co děti? Ty to vědí?" panikařila jsem. „Ne, děti to nevědí a vědět nemusí. Nám s Václavem to vyhovuje," dodala a dala najevo, abych do toho nešťourala.

Mně je z toho špatně! Kamila se peleší kde s kým. Jejich otevřený vztah má pár pravidel. Nesmí si nikoho tahat domů a nesmí to vědět děti. Vím to půl roku, ale znechucená jsem z toho pořád stejně. Nikdy bych to do dcery neřekla. Najednou se na ni dívám jinýma očima…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články