Alexandr (45): Kamarád mi prozradil své největší tajemství. Úplně mi tím vyrazil dech

Alexandr (45): Kamarád mi prozradil své největší tajemství. Úplně mi tím vyrazil dech
Zdroj: Freepik

Být dlouholetými kamarády ještě neznamená, že víte o svém protějšku úplně všechno. Vždy se najde něco, co vám ten druhý o sobě neřekl. Alexandr teprve nedávno odhalil největší tajemství svého nejlepšího kamaráda.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 01. 2022 08:00

S Ladislavem (45) nás pojí dlouholeté přátelství. Poprvé jsme se viděli v první třídě, kdy jsme spolu seděli v lavici. Naše kamarádství přestálo všechny nástrahy dětství i dospívání.

Nerozdělila nás ani vzdálenost

Je pravda, že po základní škole se naše cesty rozdělily. Ladislav šel na gymnázium, zatímco já dal přednost střední, ale poněvadž jsme od sebe nebydleli nijak daleko, pravidelně jsme se vídali. Tak to fungovalo až do maturity, pak se věci dost změnily.

Ladislav se odstěhoval, zatímco já zůstal v místě svého narození. Nakonec nás od sebe dělily dvě hodiny jízdy autem, a tak jsme se začali vídat stále méně. Někdy se stalo, že jsme se nepotkali třeba půl roku. Každý jsme měli své životy a bylo stále těžší udržet staré vazby.

Ladislav dlouho nemohl najít tu pravou

Přesto jsem se snažil, co jsem mohl, abych přátelství s Ladislavem udržel. Aspoň jednou měsíčně jsme si volali, co je nového, a tak jsme zůstávali v kontaktu, zatímco každý jsme si vedli svůj vlastní život. Já se stihl oženit a rozvést a Ladislav to měl velmi podobně. Z našich telefonátů jsem věděl, že pro něj bylo velmi těžké najít tu pravou.

První vážnější vztah navázal teprve před sedmi lety. „Už to konečně vypadá slibně, chtěl bych se usadit,“ řekl mi do telefonu a já mu to věřil. Proto jsem byl vcelku překvapený, když mi před pár týdny volal, že se rozešli a jestli bych za ním nemohl přijet. „Chtěl bych zavzpomínat na staré časy,“ řekl mi.

Řekl mi o sobě velké tajemství

A tak jsem vyrazil do jižních Čech. Koupil jsem nějaký alkohol a těšil se na společně strávený večer. Pánská jízda mi už opravdu chyběla. Hned jak jsem dorazil, začali jsme pít. Povídali jsme si úplně o všem, o starých známých, o nových známých, práci i milostném životě.

A právě u tohoto tématu jsem narazil. Ladislav byl už dost opilý, když jsme se tohoto tématu dotkli. „Víš, co jsem ti nikdy neřekl? chvástal se. „Jednou jsem se vyspal s chlapem,“ doplnil. Zůstal jsem jak opařený a najednou jsem vystřízlivěl. Vůbec jsem netušil, co mu na to říct. Přišlo mi, jako bych svého kamaráda vůbec neznal. Byl to pro mě šok, a ještě teď jsem tuto informaci úplně nestrávil. Další den se totiž choval jakoby nic. Přemýšlím, jestli se mi to snad nezdálo.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články