Anežka (63): Manžela pronásledoval muž, kterého viděl jen on sám. Zjevně mu chtěl ublížit

Anežka (63): Manžela pronásledoval muž, kterého viděl jen on sám. Zjevně mu chtěl ublížit
Zdroj: Freepik.com

Anežka nám popsala svůj příběh o tom, jak jejího manžela pronásledoval prazvláštní přízrak muže. Když se manželovi zjevil, společně s ním přišlo neštěstí. Nakonec se jim podařilo přízraku zbavit. Co se stalo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 12. 2020 17:00

Když jsem Jardu (68) poznala, po čase jsem z něj vycítila, že přede mnou něco skrývá. Trvalo roky, než se mi svěřil se svým tajemstvím.

Skrýval tajemství

Seznámili jsme se, když mi bylo dvacet jedna let. Jarda mě dostal svým chováním. Na nic si nehrál. Jediné, co mě po čase začalo trápit, byl pocit, že mi něco tají. Neuměla jsem rozpoznat, co to je. Když jsem se na rovinu zeptala, řekl jen: „Stejně bys mi nevěřila.“

Po svatbě jsme odjeli na líbánky. Trochu nevšedně jsme jeli na hory, oba je totiž milujeme. Zhruba druhý večer, když jsme zamilovaně seděli u krbu a objímali se, Jarda se ke mně najednou nebývale přimáčkl a řekl: „Už je tady zase, něco se stane.“ Nechápala jsem, o kom mluví. Ukázal prstem k oknu.

Podle jeho slov tam měl stát muž, který byl celý v černém. Prý ho pronásleduje již několik let. Většinou se mu objeví jednou do roka, ale po každém jeho zjevení se stane nějaké neštěstí. A to přímo Jardovi. Ať už zlomenina, nebo třeba nehoda v autě. Já jsem nikoho neviděla, ale věřila jsem mu.

Někdo se mu zjevoval

Jak jsme k sobě byli na těsno přitulení, cítila jsem, jak se zvýšil jeho tlukot srdce a velmi rychle dýchal. Byl velmi rozrušený a vyděšený. Bylo ale vidět, že když jsem dala najevo, že mu věřím, dost se mu ulevilo. Druhý den si Jarda na lyžích zlomil nohu. Vinu svaloval na toho muže, který za ním chodí. Bylo po líbánkách.

Pak byl zase chvíli klid. Zhruba po roce se ale ukázal znovu. To byly zrovna Vánoce. Muž přišel za Jardou ke štědrovečerní večeři. Jakmile měl Jarda upřený pohled na jedno místo, věděla jsem, o co jde. Zeptala jsem se: „Je tady?“ Jarda kývl hlavou.

Teď už jsme jen čekali na to, co se stane. V noci, když šel Jarda na toaletu, nešikovně zakopl v koupelně a uklouzl tak, že si velmi ošklivě narazil kostrč. Další návštěva u lékaře nás neminula.

Malá vnučka ho viděla

Pak se onen muž (nebo přízrak) neukázal několik let. Doufali jsme, že už se tak ani nestane. Až jednoho dne, když jsme hlídali vnučku Lucinku, které bylo pět let, se něco stalo. Bylo ráno a Lucinka chtěla dědu vzbudit. Běžela za ním do pokoje, ale ve dveřích se zarazila.

Jdi od něj pryč! Nech mého dědečka být, on s tebou nepůjde!“ křičela na celý pokoj. Všeho jsem nechala a hned jsem se běžela podívat, co se děje. Jarda ale dál spal, což bylo divné, protože takový křik by vzbudil i mrtvého. Obě jsme ho budily, ale on nereagoval.

Zavolala jsme sanitku. Jarda dostal infarkt ve spánku a záchrana jeho života proběhla za pět minut dvanáct. Od té doby už muž za Jardou nepřišel. Zdá se, že ho vnučka odehnala. Já ho nikdy neviděla. Vnučka jako vnímavé a citlivé dítě naštěstí viděla víc než já.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články