Bára (29): Tchyně k nám pořád chodí zhasínat. Poslední návštěva jí ale dala za vyučenou

Bára (29): Tchyně k nám pořád chodí zhasínat. Poslední návštěva jí ale dala za vyučenou

Bára bydlí s manželem Petrem a jeho maminkou u ní v baráčku. Společné soužití jí ztěžuje tchynina posedlost zhasínáním světel. Když jednou Dana vlezla do koupelny, aby stiskla vypínač, čekalo ji tam nemilé překvapení.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 04. 2021 07:30

Nemůžu říct o své tchyni nic extra špatného. Je to hodná ženská a vím, že nikdo není dokonalý, ale jedna věc mě neskutečně vytáčí. A tou je její posedlost zhasínáním světel, a to i když jsme v místnosti.

Chodila k nám neohlášeně zhasínat

Dřív to Dana dělala nenápadně. Vařila jsem třeba v kuchyni a odběhla se podívat na něco v televizi. Jak jsem se vrátila, bylo zhasnuto. A to mi ani nic neřekla, jen prostě zhasla. Má pro sebe celé horní parto, ale vždycky jde několikrát denně dolů a při té příležitosti zhasíná.

Jednou jsem byla v koupelně a chtěla jsem si vytrhat obočí. Pinzetu jsem měla v ložnici, tak jsem si jen odběhla a najednou jdu zpět a z koupelny vychází Dana. „Já jdu zpátky, odběhla jsem si jen na vteřinu,“ říkala jsem jí už mírně podrážděně. „To nevadí,“ pronesla a šla zase nahoru. Jako by snad vadilo, že jsem tam vteřinu nebyla.

Nepomohly ani úsporné žárovky

Přitom platíme veškeré energie i případné nedoplatky. Abych se zbytečně nerozčilovala, koupila jsem úsporné žárovky, ale ani to nebere v potaz. Kolikrát jsem si jen na chvíli sedla na gauč a najednou jsem zaslechla, jak se otevřely dveře, zhaslo se a zase se rychle zavřely.

Tehdy jsem na ni křikla, že máme úspornou žárovku, která se ničí, když se pořád zhasíná a rozsvěcuje, ale opět mi sdělila to samé: „To nevadí.“ Petrovi se to také nelíbí, ale nic jí neřekne. „Tak má svoje vrtochy, přejdi to,“ snažil se, abych to tolik neřešila.

Poslední zhasnutí ji vytrestalo

Myslela jsem si, že největší trapas byl, když mi vlezla na záchod. Nahoře na dveřích je skleněná výplň, takže bylo vidět, že se vevnitř svítí. „Jééé, já nevěděla, že tu jsi, já jen chtěla zhasnout,“ omluvila se zaskočená tchyně a rychle vzala zpátečku.

Její poslední vpadnutí k nám ale zaskočilo především ji. Čistila jsem si zrovna zuby, když přišel Petr, a jak mě viděl v noční košilce, začal mě hladit. Vzhledem k tomu, že bylo deset večer a dveře byly zavřené, využili jsme momentu vášně a začali se milovat. Byla jsem zrovna opřená o pračku, když se otevřely dveře a tam Dana s nataženou rukou, že zhasne. Jak nás viděla, začala vykřikovat: „Panebože, to ne. Panebože, Petře!“

Petr za ní hned šel. „Měli jsme zavřené dveře. Že ti to není blbé zhasínat v místnosti, i když tam jsme,“ vyčetl jí. „Viděla jsem světlo zpod dveří, tak promiňte,“ hlesla a uraženě odešla. Uplynul týden a zatím tu ani jednou nebyla zhasnout. Vlastně se mi tak trochu vyhýbá, ale já mám teď aspoň klid.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články