Božena (36): Po porodu se moje tělo změnilo, trpím něčím, co se stydím manželovi přiznat

žena
Zdroj: Freepik.com

Božena nemusela za dobu svého manželství nikdy nic tajit. Jenže po porodu prošlo její tělo změnami, které byly poměrně zásadní, kdy ani ona sama si nechtěla přiznat, že to svépomocí nevyřeší. Musela se obrátit na odborníka a současně říct manželovi pravdu, proč se mu vyhýbá. Čím si paní Božena prochází, to se dozvíte v jejím příběhu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 08. 2020 16:30

Dlouho jsme se s manželem Vilémem (39) snažili o miminko. Měla jsem zdravotní problémy, které početí komplikovaly. Já se upřela jen na to, abych otěhotněla. Chodila jsem na různá cvičení, pila bylinkové čaje a modlila se k bohu, aby to vyšlo. Po dvou letech našeho snažení se konečně podařilo. Byla jsem šťastná a dělala jsem všechno pro to, abych dítě donosila. Odmítala jsem i sex, aby se něco nestalo. Vilém byl velmi tolerantní a na nic netlačil.

Náročný porod, který měl následky

Těhotenství probíhalo v pořádku, porodila jsem přirozeně a už se těšila, až budeme doma. Začátky byly náročné. Všechno mě bolelo a k tomu péče o novorozence mi dala zabrat, takže jsem si ani zpočátku neuvědomovala, že mám dost často vlhké kalhoty, jako kdybych se počůrala.

Po konci šestinedělí, kdy je nutná kontrola u lékaře, jsem se o tom zmínila lékaři a bylo mi řečeno, že inkontinence po porodu je normální, ať jsem trpělivá, že se to po čase srovná.

Už je to ale rok a situace je ale stejná, spíš možná horší. Vilém zprvu chápal, že nemám na intimnosti chuť, ale vím, že už čekal dlouho a má nějaké své potřeby. Bohužel, tak strašně se za to stydím, že nejsem schopna mu to říct. Je to pro mě velmi ponižující a představa, že se něco takového stane během milování, to bych se mu už v životě nepodívala do očí. Proto lžu, že jsem unavená nebo že mě bolí hlava, někdy to svalím na menstruaci.

Nutná operace

Při další prohlídce jsem to řekla doktorovi a ten mě poslal na urologii, kde mi bylo sděleno, že už ani cviky můj problém nevyřeší, pánevní dno je velmi povolené a je nutná operace.

Vzhledem k tomu, že máme doma malé dítě a budu minimálně dva dny v nemocnici, musím to už manželovi říct, pokud o něj nechci přijít a hlavně nechci do konce života nosit vložky, protože bez nich nemůžu vyjít ani ven.

Situace je pro mě velmi citlivá, je to trapné, navíc se manžel dozví, že jsem ho rok klamala…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články