Božena (63): Ukradla jsem sestře štěstí přímo z ruky. Snad v sobě jednou najde sílu, aby mi odpustila

Božena (63): Ukradla jsem sestře štěstí přímo z ruky. Snad v sobě jednou najde sílu, aby mi odpustila
Zdroj: Pexels

Když Božku potkal rozvod, největší oporou jí byla starší sestra Milena. Ta se nakonec také rozvedla, ale brala to jako příležitost. I ve svém věku začala znovu randit. Zamilovala do Konrada a chtěla ho Boženě představit. Nikdo nečekal, že ti dva se zamilují. Vznikla sice nová láska, ale jeden vztah se rozpadl.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 09. 2022 07:00

I když mě bolí, že jsem své sestře Mileně (67) tak ublížila, nemůžu jinak. Odlákala jsem jí partnera, se kterým jsem nesmírně šťastná. Snažím se sestře vysvětlit, že Konrad (70) nebyl muž pro ni. Ona však vidí jen mou zradu.

Po rozvodu mi sestra velmi pomáhala

Před osmi lety jsem si prošla rozvodem. Když je vám přes padesát a opustí vás celoživotní partner, hodně to bolí. Už v nic nevěříte, z ničeho se neradujete. Jediné, co mi dokázalo vykouzlit úsměv na tváři, byla vnoučata. Jinak byly dny šedé až černé. Už mě nebavila ani práce v květinářství. Přitom právě květiny byly vždycky mojí vášní.

Velikou oporou mi byla má sestra Milena. Nenechala mě chvíli lelkovat a přemýšlet nad nesmysly. Vděčím jí za mnohé. Nakonec se rozvedla i ona. Jen s tím rozdílem, že ona to brala sportovně. Dokonce říkala, že má aspoň možnost poznat nové muže. I v seniorském věku randila. Měla můj veliký obdiv. Já toho nebyla schopna.

Taktéž mi podsouvala myšlenku, že rozvodem nic nekončí a ať svůj život chytnu za pačesy a užívám si. Já ale nikdy nebyla jako ona. Nikdy jsem se do věcí nevrhala po hlavě. Vždycky jsem nad vším dlouze rozmýšlela. Možná právě proto mi mnoho věcí uniklo.

Sestra mi představila svou novou lásku

Když mi jednoho dne oznamovala, že je až po uši zamilovaná, gratulovala jsem jí. O Konrádovi mluvila jako o muži, který snad ani nemůže být skutečný. „On je tak galantní. Otevírá mi dveře od auta. Chodíme na romantické večeře. Máme tolik společného...“ rozplývala se. A já poznala, že je skutečně zamilovaná. Přišlo mi to v jejím věku vážně roztomilé.

Po třech měsících mi ho představila. Moc jsem se do toho nehrnula. Sestře jsem to samozřejmě přála, ale tušila jsem, že pohled na šťastný pár mi neudělá dobře. To jsem ale nevěděla, kdo přijde. Konrád vypadá trochu jako Sean Connery v nejlepších letech. Byla jsem mile překvapená, kolik společných slov jsme našli.

Večer utekl jako voda a já odcházela s rozházenými myšlenkami. Neunikly mi totiž jeho pohledy. Večer jsem ulehala do postele s motýlím třepetáním v břiše. Co blbneš ty kozo stará, odháněla jsem myšlenky zamilovanosti. Nebyla jsem ale jediná, kdo měl v hlavě zmatek. Konrád mě záhy pozval na schůzku.

Doufám, že mi sestra jednou odpustí

Scházeli jsme se tajně, aniž by o tom Milena věděla. Nemuseli jsme si s Konrádem nic říct, přesto jsme věděli, co se děje. My dva jsme se do sebe zamilovali. Zapadli jsme do sebe jako skládačka. Věděla jsem, že lítám v maléru. Jednoho dne se mi Konrád vyznal a já mu vyznání opětovala. „Když jsem tě viděl přijít, bušilo mi srdce," přiznal se.

Takže vznikla nová láska. Píše se nový životní příběh dvou starých lidí. Bohužel sebou nese rozpad vztahu dvou sester. Milena mě odsoudila k věčnému neštěstí. Když na mě ve dveřích řvala, jak mě nenávidí, chápala jsem ji. Skrytě jsem doufala, že to časem pochopí. Ale ani po dvou letech se nic nezměnilo. Na stará kolena jsme spolu zcela přestaly komunikovat. Přesto jsme ji pozvali svatbu. Bohužel nedorazila. Nečekám, že mě někdo pochopí. Jen doufám, že se na to jednou Milena podívá třeba tak, že své nešťastné sestře našla na sklonku života lásku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články