Bruno (33): Rozlučka se svobodou nedopadla podle očekávání. Museli jsme se opít bez ženicha

Bruno (33): Rozlučka se svobodou nedopadla podle očekávání. Museli jsme se opít bez ženicha
Zdroj: Unsplash

Rozlučky se svobodou jsou doplňkem každé svatby. Bruno měl být nejen svědkem na svatbě svého kamaráda, ale také pro něj uspořádal rozlučku se svobodou. Nic však nedopadlo podle očekávání.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 06. 2022 07:00

Můj nejlepší kamarád Hynek (33) se za necelé dva týdny bude ženit. Moc mu to přeju, se snoubenkou Lenkou (32) žije už velmi dlouho a mají spolu dvě děti. A teprve teď se rozhodli pro svatbu.

Kamarád si mě vybral za svědka

„Zatím k tomu nebyla ta správná příležitost,“ odmítali otázky ohledně svatby po celých deset let společného soužití. Když Hynek minulý rok požádal Lenku o ruku, byli z toho všichni překvapení.

Nedlouho potom za mnou Hynek přišel s žádostí, jestli bych mu nešel za svědka. Byl jsem z toho docela překvapený, myslel jsem si, že si vybere třeba svého bratra. Ale to, že volba padla na mě, mi vůbec nevadilo. Kromě svědectví na svatbě jsem se zhostil ještě jedné povinnosti. Musím mu zorganizovat rozlučku se svobodou.

Plánoval jsem rozlučku se svobodou

Od začátku jsem chtěl, aby to byl víkend, na který bude dlouho a rád vzpomínat. Neplánoval jsem to udělat nijak pompézní. „A hlavně žádné striptérky,“ řekl mi Hynek dopředu. A tak jsem udělal všechno podle jeho přání. Pronajal jsem na víkend chalupu, obvolal kamarády a vymyslel program.

Bylo docela náročné shodnout se na datu, kdy budou mít všichni čas. Navíc se do toho objevila spousta problémů, ale týden před sjednaným termínem bylo všechno připravené. Měli jsme objednaný sud, nakoupený všemožný alkohol i jídlo na grilování.

Objevil se další problém

Jenže Hynek mi dvě hodiny před plánovaným odjezdem volal. A neměl dobré zprávy. „Moc se omlouvám, ale nemůžu jet. Zrovna mi volali z nemocnice, že Lucku odvezla sanitka. Musím hned za ní. Nevím, jestli to zvládnu,“ řekl mi.

Byl jsem z toho smutný, ale chápal jsem to. Lucka má přednost. Pronájem chaty jsem nemohl zrušit ani přesunout, a tak jsem musel zaimprovizovat. Obvolal jsem kamarády a nakonec jsme si rozlučkový víkend užili. Akorát bez ženicha.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články