Iva (34): Můj přítel přišel s podivnou prosbou. Chce, aby se k nám nastěhovala jeho bejvalka

Iva (34): Můj přítel přišel s podivnou prosbou. Chce, aby se k nám nastěhovala jeho bejvalka
Zdroj: Freepik

Iva je spokojená ve vztahu s Luďkem a dokonce pomýšlejí na to, že by se pokusili o dítě. Jenže klidný život jí narušil stín minulosti. Lépe řečeno minulosti jejího partnera. Luděk totiž přišel s tím, jestli by u nich nemohla bydlet jeho ex.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 05. 2023 07:00

Vztah, který mám s Luďkem (37), pro mě moc znamená. Oba to bereme velmi vážně. Plánujeme společnou budoucnost a jsme k sobě upřímní. Co se týká dalšího směřování, oba bychom si přáli brzy založit rodinu.

Mají společnou historii

Jsem si jistá, že mě má Luděk na prvním místě a udělal by pro mě cokoliv. Teď ale přišel s nečekanou prosbou. A já nevím, jak s tím mám naložit. Už na začátku vztahu mi Luděk řekl, že má dlouholetou kamarádku Katku (37). Znají se přes dvacet let a mají i společnou minulost. Chodili spolu během střední a chvíli i potom. Jenže to mezi nimi neskončilo nejlépe.

Katka podvedla Luďka a on to nepřekousl. Po čase se to nějak urovnalo a zůstali velmi blízkými kamarády. O jejich společné minulosti jsem věděla hned od začátku. A, upřímně řečeno, vůbec mi to nevadilo. Bydlím s Luďkem v domečku na Šumavě a Katka je aktuálně v Brně. Vídáme se tak jednou za čtvrt roku, někdy ani to ne.

Chce, aby jeho ex bydlela s námi

Už několik měsíců na tom Katka není úplně nejlépe. Má prý nějaké psychické potíže, které začaly ovlivňovat i její zaměstnání. Před pár týdny Luďkovi volala, že neví, jestli nebude muset skončit v práci. Bylo mi jí líto, vždy jsem s ní byla zadobře. Nerada jsem viděla, jak trpí.

Nakonec za mnou Luděk přišel s neobvyklou prosbou. „Katka mi včera volala. Plakala mi do telefonu, že už to tam nedává. Co bys řekla na to, kdyby na chvíli zůstala?“ zeptal se mě. Abych byla upřímná, nelíbilo se mi to. A to jsem mu taky řekla. „Jsem její jediný kamarád, musím jí pomoct,“ řekl tiše.

Nelíbí se mi to

To mě dostalo. Mám Katku ráda, ale nemyslím si, že by bylo dobré, aby s námi bydlela. Podle mě jen Luďka využívá. On je přesně ten typ člověka, který musí lidem za každou cenu pomáhat. Katka to moc dobře ví a zneužívá toho. Myslím, že se dostala do nějakých problémů a musí z Brna zmizet.

Nepřijde mi, že takto nastavený vztah je zdravý. Ale nevím, jak Luďkovi říct, že nechci, aby s námi Katka bydlela. Jsem ve slepé uličce. Pokud něco řeknu, bude si Luděk myslet, že jsem sobecká. Když Katce nabídnu azyl, bude to proti mému přesvědčení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články