Jana (29): Před nejlepší kamarádkou tajím, že miluji jejího otce. On moje city opětuje

Jana (29): Před nejlepší kamarádkou tajím, že miluji jejího otce. On moje city opětuje
Zdroj: Unsplash

Jana miluje tátu své kamarádky Karolíny už dlouhá léta. Před časem se ukázalo, že ani ona jemu není lhostejná. Jak ale Karolíně říct, co mezi nimi je?

Michaela Hájková
Michaela Hájková 15. 04. 2023 17:00

S Karolínou (28) se známe od školky, celý život tedy vídám i jejího tatínka Miroslava (55). V určitém věku se mi začal líbit, ale já pro něj pořád byla jen dceřina malá kamarádka. Jako ženu mě začal vnímat až po rozvodu. Milujeme se, jen čekáme na vhodný moment, kdy o tom říct Karolíně.

Vždycky s ním byla legrace

Když si vzpomenu na dětství a období, kdy jsem už vnímala otce mojí kamarádky, pamatuji si závist. Karolína měla báječného tátu, se kterým byla vždycky legrace. To jsem o tom svém rozhodně říct nemohla. V období puberty jsem doma s rodiči prakticky nemluvila. U Karolíny doma panovala mnohem uvolněnější nálada.

Mirek byl k dětem tolerantní a přesto měl autoritu. Když mi třeba doporučil dobrou knížku, zhltla jsem ji přes víkend. Díky němu jsem si vlastně oblíbila literaturu. Na vysoké jsem často od Karolíny poslouchala, že to doma nevypadá dobře a rodiče se chtějí rozvést. Byla z toho zoufalá.

Po svém prvním těžkém rozchodu jsem skončila u Karolíny doma v slzách. Ten den zrovna přijel na návštěvu Mirek a když mě viděl uplakanou, pevně mě objal. Nikomu to nepřišlo nepatřičné, vždyť mě znal odmala. Já už k němu ale tou dobou cítila náklonnost, ze které se klubal silný cit, i když pouze platonický.

Nečekala jsem, že cítí to samé

O pár let později jsem pomáhala Karolíně se stěhováním a opět jsem viděla Mirka, staromládenectví mu slušelo. Vezl mě pak dodávkou domů. A protože lilo jako z konve, zůstali jsme ještě chvíli sedět v autě. Povídali jsme si o životě, vzpomínali a najednou jsem věděla, že to přijde.

Atmosféra se úplně změnila, naklonil se ke mně a už jsme se líbali. Celou dobu jsem si říkala, že to snad není možné. Líbám tátu své kamarádky! A zároveň mě napadlo, že je to mnohem hezčí, než jsem si kdy představovala. Cítila jsem, že do sebe všechno zapadá, s Mirkem patříme k sobě.

Začali jsme se vídat opatrně, aby o nás nikdo nevěděl. Po několika měsících jsem věděla, že je to vážné. Když jsem se svěřila matce, byla poměrně znechucená. „Někoho ve svém věku by asi nebral, to je takové klišé. Ale že tě zná odmala, to mi přijde zvláštní,“ poznamenala a já poznala, že si myslí něco mnohem horšího. Tím spíš jsem ty dva nechtěla zatím seznámit. Důležitější je pro mě připravit na novinku Karolínu.

Chci si ho vzít

Vím, jak dobrý je Mirek člověk a táta. A těším se, že spolu založíme rodinu. Mám tušení, že to nebude snadné, protože Karolína nenesla rozvod svých rodičů dobře. A tajně doufá, že se k sobě vrátí, protože se stále přátelí.

Abys pak nepřišla o Mirka i Karolínu,“ řekla mi před pár dny máma a pojmenovala tak mou největší noční můru. Ale co mám dělat, když Mirka miluji tak moc, že si ho chci vzít?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články