Jana (35): Kolega nechápe, že o něj nemám zájem. Jednou jsem ho přistihla, jak večer stojí před mým domem

Jana (35): Kolega nechápe, že o něj nemám zájem. Jednou jsem ho přistihla, jak večer stojí před mým domem
Zdroj: Freepik

Jana pracuje jako prodavačka v obchodě, kde se seznámila se skladníkem Tondou. Ten jí začal nosit drobné dárky a někdy na ni čekal po práci s kytkou. To nejhorší ale mělo teprve přijít. Jednou ho večer spatřila před svým domem...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 05. 2023 07:00

Tonda (30) je už na pohled takový ten sympaťák, co moc rozumu nepobral. V nové práci jsem ale byla šťastná, že si mám o přestávce s kým poklábosit. Jenže on se začal vtírat víc a víc, až překročil hranice. Sledoval mě až domů...

Kolega mi začal nadbíhat

Nedávno jsem nastoupila jako prodavačka v obchodě a během zaučování jsem kolem sebe hledala spřízněnou duši. Tonda dělal ve skladu a rád se mě ujal. Předvedl mi fígle s kávovarem a ukázal místo, kde se nejlíp obědvá nebo svačí, protože je s výhledem na město.

Ostatní se k němu chovali mile, takže jsem byla přátelská i já. Přesto jsem ze zvyku zmínila, že mám přítele. Nebyla to pravda, ale vždy jsem byla opatrná. Tonda mi začal ráno nosit čokolády a jiné pozornosti.

Jednou na mě ráno čekal na zastávce, abychom mohli jít do práce společně. Stal se z toho zvyk. Nebyla jsem nadšená, ráda jsem si cestou do práce pouštěla hudbu do sluchátek. Navíc jsem se skamarádila i s dalšími lidmi a nechtěla jsem trávit veškerý čas jen s Tondou.

Kolega mě začal pronásledovat

Zprvu jsem taktně naznačila, že si zajdu na kávu s kolegyní. Tonda na mě čekal po práci a nesl mi kytku. To už mě trochu zneklidnilo. Začala jsem být odtažitá, čokolády mu nosila zpět, a přestávky si přesouvala na jiný čas. Někdy jen tak postával u pultu a chtěl si povídat, ale ignorovala jsem ho.

Pak jsem jednou večer zahlédla Tondu před svým domem. Byla jsem sousedce venčit psa a vracela se zadním vchodem. On tam stál a zíral do mého okna. Dostala jsem hrozný strach. Chtěla jsem za ním jít a vynadat mu. Ale byla tma a najednou mi došlo, že bych se mu neubránila.

Řekla jsem o tom pár lidem v práci a oni mě varovali. Tonda je prý hodný kluk, ale nemá to v hlavě v pořádku. Jenže už bylo pozdě na to, držet se od něho dál. Pak jsem na parapetu svého okna našla růži.

Nevím, co s tím mám dělat

V práci mi řekli, že jsem asi dala Tondovi plané naděje. A teď potřebuje čas, aby to pochopil. Kamarádčin manžel pracuje u policie a rovnou mě ubezpečil, že za „dvoření“ nikoho zavírat nebudou. Pronásledování bych musela dokázat. A to, že ho potkám před domem, prý není žádný zločin.

V tuto chvíli mi asi nemá kdo pomoct. Několikrát denně mi volá neznámé číslo, ale na druhé straně nikdo nemluví. Zvažuji odchod z práce, jenže těžko říct, zda to něčemu pomůže. Kamarád mi nabízí, že dá Tondovi jednu do nosu. Zatím se takovému kroku zásadně bráním. Nebo aspoň do chvíle, kdy to Tonda doopravdy přežene. Ale obávám se, že to nastane brzy.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články