Jaroslava (50): Zjistila jsem, že mě manžel před třiceti lety podvedl. Má ještě smysl řešit to?

Jaroslava (50): Zjistila jsem, že mě manžel před třiceti lety podvedl. Má ještě smysl řešit to?
Zdroj: Freepik

Paní Jarce se nedávno rozplynuly iluze o manželovi, kterého měla za svatého. Na třídním srazu se jí kamarádka pod vlivem alkoholu přiznala, že s ním kdysi spala. A to rok po svatbě. Jde o nevěru starou třicet let, ale Jarku to i tak bolí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 10. 2022 13:00

Nikdy by mě nenapadlo, že mě manžel podvedl. No, asi jsem byla naivní, nebo mu zkrátka jen věřila. Před měsícem se ke mně dostala pravda o tom, že mě manžel Hynek (55) rok po svatbě podvedl. I když je to dávná minulost, nedokážu se přes to přenést.

Manžela jsem měla za svatouška

Za Hynka jsem vdaná třicet let. Za tuto dlouhou dobu jsme spolu zažili pády i vzestupy. Vychovali jsme společně dvě děti. Ty jsou dnes dospělé a dělají nám jen radost. Díky staršímu synovi Davidovi (28) budu zanedlouho babičkou.

S manželem máme hezký vztah. Je to takový dobromil. A já jsem ráda, že právě on je mým životním partnerem. Vždycky jsem o něm měla jen to nejlepší míněni. Co se narodily děti, veškerý svůj volný čas věnoval jim. Označení skvělý táta nemá jen tak.

Kluci k němu vzhlíží a mají ho jako vzor. I já to tak měla. Viděla jsem v Hynkovi parťáka, milence, kamaráda a otce mých dětí. Někdo by možná řekl, že je moje spřízněná duše. O to horší je pro mě nedávné zjištění. Před třiceti lety se dopustil nevěry. A to s Lenkou (50), která tehdy byla mou nejlepší kamarádkou.

Na třídním srazu jsem se dozvěděla bolavou pravdu

Myslím si, že i Hynek věřil, že to na něj nikdy nepraskne. Jenže prasklo a já jsem z toho na dně. A jak že jsem na to přišla? Zcela banálním způsobem. Nedávno se konal sraz ze střední školy, na kterém jsem nemohla chybět. Sešla se větší část naší bandy a já se těšila, jak budeme celý večer vzpomínat. Měli jsme pronajatou celou hospodu a náramně se bavili.

Já seděla u stolu právě s Lenkou. Ta se opila a začala mi vyprávět, jakou mají doma s manželem krizi. I já jsem měla lehce upito a dávala rady jako zkušená terapeutka. Po další hodině, kdy už bylo Lence jen těžko rozumět, došla ke svému doznání.

„Ty, Jarko, já ti musím něco říct," začala mě opilecky objímat. Víš o tom, že ti Hynka závidím? Je to skvělej chlap. Škoda, že jsem ho tenkrát nedokázala utáhnout," mumlala. Jak to myslíš?" zbystřila jsem. Lenka se na mě podívala a řekla: Ty to asi vážně nevíš. Já jsem s Hynkem spala. Rok po vaší svatbě..." A upadla ze židle.

Má smysl řešit nevěru starou třicet let?

„Co že jsi? Jak to myslíš?" chtěla jsem z ní dostat víc. Jenže Lence se z přehršle alkoholu udělalo zle a odebrala se na toalety. Já v tu chvíli vystřízlivěla. Ona spala s Hynkem? To je blbost. Nebo ne? Než jsem se pustila do nějaké debaty s manželem, chtěla jsem to od Lenky slyšet ještě jednou.

Druhý den jsem za ní zajela. Ležela v posteli, s kýblem u hlavy a bojovala s kocovinou. Víš, co jsi mi včera večer řekla?" snažila jsem se navázat na náš rozhovor. Vím. Že jsem spala s Hynkem," pronesla tiše. A mě došlo, že to nebyl výmysl. Takže je to pravda? Jak jsi mohla? Byly jsme kamarádky," spustila jsem na ni. Prostě se to stalo. Už je to ale třicet let. Tak z toho nedělej kovbojku."

Zatímco pro ni je to uzavřená kapitola, mě se zhroutil svět. I tak musím zůstat stát pevně nohama na zemi. Musím se rozhodnout, jak s tím naložím. Nejraději bych na Hynka udeřila a spakovala mu kufry. Jenže i přes to, co udělal, zůstal se mnou. Tak si říkám, jestli nebude vážně lepší zapomenout. Tak, jak to udělali oni dva.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články