Jonáš (27): Přítelkyně začala chrápat. Musím najít způsob, jak ji toho zbavit, nebo zešílím

Jonáš (27): Přítelkyně začala chrápat. Musím najít způsob, jak ji toho zbavit, nebo zešílím
Zdroj: Unsplash

O tom, jak je chrápání protivné, by mohl Jonáš vyprávět. Jeho křehká přítelkyně Jitka chrápe tak, že se vedle ní nedá spát. Jonáš ji požádal, aby s tím začala něco dělat, ale ona ten pocit nemá. Musí spát v obýváku a bojí se, jak moc se to podepíše na jejich vztahu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 05. 2022 10:00

Většinou si ženy stěžuji na své muže, že chrápou. Tak u nás je to prosím pěkně obráceně. Moje roztomilá princezna Jituška (25) chrápe jako dřevorubec. Když to bylo sem tam, dalo se to přežít. Teď mě ten protivný zvuk vycházející z jejích úst ničí každou noc. Musí s tím začít něco dělat, nebo skončím navěky na gauči.

Přítelkyně začala v noci chrápat

Moc dobře si pamatuji, jak moje máma nadávala na otce, když chrápal. Vybavuji si, jak se kvůli tomu i hádali. Zatímco taťka se ráno probouzel vyspán do růžova, máma měla pytle pod očima a náladu pod psa. Mohlo za to otcovo hlasité chrápání. Po čase to dopracovali tak daleko, že spali odděleně, což se neblaze podepsalo na jejich vztahu.

Často se hádali. Dokonce zmiňovali i rozvod. Tomu bych rád ve svém vztahu zabránil. S Jitkou chodím už čtyři roky. Náš vztah považuji za vážný a nasvědčuje tomu i fakt, že spolu déle jak rok bydlíme. Nemohl jsem si společné bydlení vynachválit. Většina čerstvých párů má ze společné domácnosti strach, já si to ale užívám.

Tedy, užíval jsem si, dokud nezačala Jitka v noci chrápat. Když se to stalo úplně poprvé, přiznám se, že mi to přišlo roztomilé. Nebylo to celou noc a někdy stačilo, když jsem ji jenom přetočil, nebo dal hlavu výš na polštář. Když jsem jí to ráno říkal, zarytě tvrdila, že ona jako holka určitě nechrápe.

Vedle přítelkyně už se nedá spát

Nevím, co přesně to způsobuje, ale její chrápání začalo nabírat na obrátkách. Už to nebylo jen jednou či dvakrát v týdnu. Stalo se z toho každodenní pravidlo, které přestávalo být roztomilé. Sotva upadla do spánku, už to řezala. Přestaly zabírat i osvědčené finty a noc se pro mě stala noční můrou. Nedávno chrápala tak, že i náš pes se sebral z ložnice a šel pryč.

Nešlo ji ani vzbudit, takže mi nezbylo nic jiného, než si vzít peřiny a jít spát vedle. Když mě ráno našla v obýváku, hrozně se divila, co tam dělám. „Může za to tvoje hlasité chrápání," nadhodil jsem. „Já že chrápu? Ty s tím nedáš pokoj?" stoupala si na zadní. „Holky přece nechrápou, tak si na mě nevymýšlej," hájila se.

„Holky možná ne, ale ty jo," procedil jsem mezi zuby. Pořád jsem tomu chtěl dát šanci a každou noc ulehal vedle Jitky. Říkal jsem si, že má jen nějakou rýmu. Následující dny a týdny ale ukázaly, že to bude větší problém. Jednu noc chrápala tak, že z toho pes začal vít. Napadlo mě, že to celé nahraji, abych měl důkaz.

Pokud s tím něco neudělá, asi zešílím

Když jsem to Jitce pouštěl, studem zrudla. „Já vážně takhle hrozně chrápu? To není možný," divila se. „Chrápeš! A nedá se vedle tebe spát," udeřil jsem na ni. Jitka si koupila nějaké kapičky a lepší polštář. Bohužel, i když jsem její snahu ocenil, nepomohlo to. Vše zůstalo při starém. Poradil jsem se s matkou a ta mi doporučila, aby Jitka zašla za lékařem.

Jakmile jsem jí to navrhnul, čertila se. „Jak to asi bude vypadat, když mladá holka přijde k lékaři s tím, že chrápe? Zvládnu to sama," nerudně odmítla můj návrh. Neděje se vůbec nic. Jitka vesele chrápe dál. Já každou noc odcházím vedle do pokoje, abych se alespoň trochu vyspal. Pokud s tím nezačne urychleně něco dělat, asi zešílím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články