Jozefína (46): Můj snoubenec má kouli na noze. Jeho sestra je hodně otravná a pořád ho jen využívá

Jozefína (46): Můj snoubenec má kouli na noze. Jeho sestra je hodně otravná a pořád ho jen využívá
Zdroj: Freepik

Jozefína chodila s Daliborem asi týden, když ji seznámil se svou sestrou Bětkou. Ta jí dala jasně najevo, že u bratra chce být na prvním místě...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 19. 04. 2023 10:00

Když Bětka (38) zavolá, že něco potřebuje, Dalibor (45) obrátí oči v sloup, ale vyhoví jí. Kolikrát nám takhle překazila večer nebo romantický víkend. Jednou to ale opravdu přehnala.

Sestra ho využívá

S Daliborem jsem si rozuměla na první dobrou. Nečekala jsem, že po rozvodu potkám nějakého svobodného a rozumného chlapa. Pak jsem pochopila, že tak docela svobodný není. Na krku měl mladší sestru, co ho neustále úkolovala. Potřebovala vymalovat, snést pohovku po schodech, přivézt na chalupu nebo se jen tak vyplakat na rameni po dalším rozchodu. Dalibor tam byl vždy pro ni a já mohla tak leda postavit vodu na čaj a přihlížet.

Ti dva přišli před lety tragicky o rodiče, proto hodně drželi spolu. Zpočátku mi to připadalo smutné a romantické. Jenže Bětka uměla svojí pozice perfektně využívat. Vzhledem k tomu, že neměla stálý vztah, Dalibor jí sloužil jako hodinový manžel a vrba.

Věděla, že máme první výročí, ale klidně si ten večer u nás doma zazvonila a donesla večeři. „Moc se omlouvám, zapomněla jsem. Měla jsem strašnou depku. Tak jsem si říkala, že přijdu k vám,“ pronesla tiše při pohledu na náš stůl se svíčkami a večeří. Dalibor by ji nikdy neposlal pryč. Zbytek večera jsme poslouchali, jak je úžasná a ten její bývalý udělal největší chybu svého života.

Zkazila nám víkend

Jedno páteční odpoledne jsme plnili kufr auta taškami a těšili se na chalupu. Vtom volala Bětka, že si něco udělala s páteří. A nemůže se hnout. Dalibor s ní odjel na pohotovost a vrátil se až v půl deváté večer. Snažila jsem se nedat najevo svůj vztek, zato on celkem zuřil.

Už aby si ta holka někoho našla, nemůžu jí být po ruce celý život,“ rozčiloval se. „Co na Bětku vlastně říkala tvá bývalá žena?“ zajímalo mě. „Ty dvě se nesnesly, byl to věčný boj,“ potvrdil moje obavy. Já ale neměla v plánu s nikým bojovat, na to už jsem vážně stará. A to jsem mu také řekla, nač se přetvařovat.

Na chalupu jsme odjeli v sobotu a Dalibor mě tam požádal o ruku. Přijala jsem, ale s hořkými myšlenkami na nesnesitelnou švagrovou. Bětka se na novinku tvářila poněkud křečovitě. Nebrala jsem si její emoce k srdci, musí pochopit, že není jediná žena v Daliborově životě. Ano, krev není voda. Ale všechno chování má své meze. Bětka je brzy překročila. Byli jsme na dovolené v Chorvatsku a opět se rozhodla překazit nám romantickou chvíli.

Musel se sestry zbavit

Přijela za námi s tím, že musí brát antidepresiva na svoje sebevražedné sklony. Znělo to dosti výhružně. Dalibor se však zachoval chytře. Objednal jí pokoj v jiném hotelu. A řekl, že by si měla od všeho i od všech odpočinout. My dva odjeli na vedlejší ostrov a Bětce jsme nebrali telefon.

Brzy pochopila, že vyhrožováním sebevraždou zašla daleko. Domů se vrátila chvíli po nás a předstírala, že je vše v nejlepším pořádku. Něco se ale změnilo a mohla za to Daliborova odmítavá reakce. Díky bohu, jinak bych se do takové rodiny asi ani přivdat nechtěla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články