Julie (33): Chodím s úžasným chlapem, ale jeho dcera mi dává najevo, že mě k němu nepustí

Julie (33): Chodím s úžasným chlapem, ale jeho dcera mi dává najevo, že mě k němu nepustí
Zdroj: Unsplash

Julie konečně poznala muže podle svých představ. Zprvu nemohla uvěřit, že má takové štěstí. Ukázalo se však, že vztah s Robertem přeci jen bude mít „háček“. Jeho pubertální dcera z prvního manželství si chrání svoje území. Julie si není vůbec jistá, jestli takovou situaci unese.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 06. 04. 2023 07:00

Docela dlouho se mi ve vztazích nedařilo. Když jsem se seznámila s Robertem (42), všechno bylo dokonalé. Potom jsem poznala jeho dceru a ukázalo se, že zde bude kámen úrazu. Ta holka se rozhodla, že mě k tatínkovi moc blízko nepustí.

Konečně jsem potkala skvělého chlapa

S Robertem jsme potkali na jedné konferenci. Skončili jsme v hotelovém baru, kde jsme si povídali dlouho do noci. Měli jsme společné názory, pohled na svět a lásku k hudbě a přírodě. Nejvíc mi na Robertovi imponovalo, že nehrál žádné klasické hry. Jednoduše mi přiznal, že se mu líbím. A pozval mě na rande. Žádné čekání, kdo se komu ozve...

Pak už jsme se vídali pravidelně. Věděla jsem, že Robert má třináctiletou dceru Natálku z prvního manželství. Bylo mi jasné, že náš vztah nebude jen o chození do restaurací, divadel a cestování ve dvou. Nastal čas se s tou jeho malou cácorkou seznámit. Docela jsem se na to těšila a malovala si, že se z nás stanou kamarádky.

Jeho dcera mě nemá ráda

Natálka mi dala svým chladným chováním hned v první minutě najevo, že se se mnou rozhodně kamarádit nehodlá. Měli jsme společně strávit víkend na Robertově šumavské chatě. Od pátku už jsem ale trpěla jako zvíře. „Tatííí!“ pištěla přehnaně dětským hlasem každou chvilku. Visela mu na ruce, držela se ho jako klíště a házela po mně nenávistné pohledy.

Julie nám připravila kuře na paprice, to máš ráda,“ zkoušel ji Robert obměkčit. Bál se o její city, je prý přecitlivělá. „Já už nejím maso, chce se mi z něj zvracet,“ předvedla dávivé gesto. Pokusila jsem se o přívětivý úsměv, ovšem žilka na čele se mi silně roztepala.

Sobotní procházka vypadala tak, že se ti dva vedli za ruce pár metrů přede mnou. Na Robertovy omluvné pohledy jsem jsem reagovala chápavým úsměvem. Ale uvnitř jsem to silně prožívala a bolelo mě u srdce.

Nevím, jestli v tom vztahu vydržím

Večer jsem chtěla k filmu připravit popcorn pro všechny. Když jsem se vrátila na gauč k Robertovi, zjistila jsem, že si k němu pod deku vlezla Natálka. Mně nechala místo na křesle. Náladu jsem měla pod psa a šla jsem si brzy lehnout. V neděli jsme se vraceli a já toho příliš nenamluvila.

Mám velké obavy, jestli takovou nevlastní dceru zvládnu. Za pár let z toho snad vyroste. Jenže Robertův přístup mě také dost vyděsil. Vždyť si nevytvořil žádné hranice a nechal sebou klidně manipulovat! Kamarádky mi radí, ať z toho vztahu vycouvám, dokud je čas. Jenomže já jsem už doopravdy zamilovaná! Možná bych si s Robertem měla nejprve promluvit. Jen se bojím, že ho moje stanovisko urazí, nebo mě označí za žárlivku. Navíc nemám děti, může mi vyčíst, že jejich vztahu nerozumím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články