Eva (29): Přítelova dcera začala hru, kterou ji nenechám vyhrát. Musí pochopit, že jí nechci vzít tatínka

Eva (29): Přítelova dcera začala hru, kterou ji nenechám vyhrát. Musí pochopit, že jí nechci vzít tatínka
Zdroj: Freepik

Eva si začala s rozvedeným mužem, který má sedmiletou dceru Jolanu. Ta Evu nepřijala už od začátku. Dělala všechno pro to, aby měla tatínka jenom pro sebe. Jolana ale zašla příliš daleko, ve škole si vymyslela, že ji Eva bije.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 01. 2023 07:00

Po dvou letech jsem konečně zase zamilovaná. Moje srdce zasáhl starší Kryštof (40), který je pro mě dokonalost sama. Nebýt jeho rozmazlené dcery Jolany (7)... Ta holka mi pije krev. Dělá všechno pro to, aby mi život s jejím otcem co nejvíc znepříjemnila. Má ale smůlu, já se jen tak nedám!

Našla jsem si muže s dítětem

O tom, že je Kryštof rozvedený a má ve střídavé péči sedmiletou dceru, mi řekl už na třetí schůzce. Možná jsem měla utéct, ale mně se jeho včasná upřímnost vlastně zalíbila. Dnes je rozvedený kde kdo a fakt, že se umí postarat o dítě, mu vlastně přidává další body. Kryštof nechtěl nikam spěchat, a tak jsem jeho dceru Jolanu spatřila téměř až po pěti měsících chození.

„Tati, ta se mi nelíbí, má veliký zuby," řekla Jolana na uvítanou. Kryštof ji hned okřikl a omluvil se mi za její slova. „Chce to čas," špitla jsem mu do ucha. Jolana si mě během prvního setkání téměř nevšímala. Ke všemu volala jen tatínka a já jako kdybych byla vzduch. Vzhledem k tomu, že jsem ve vztahu s Kryštofem chtěla pokračovat, slíbila jsem si, že na tu cácorku budu hodná.

Přítel mi povyprávěl, v jakém duchu se nesl rozvod s bývalou ženou a poukazoval na to, jak moc to Jolanka odnesla. Jenže ona mi snahu spřátelit se s ní komplikovala už od začátku. Nejedla jídlo, které jsem uvařila, nemohla jsem jí udělat ani culík, nebo sedět vedle ní. Ona totiž tvrdila, že se mě bojí.

Jeho dcera mě nepřijala

Po dalším půlroce jsme s Kryštofem začali bydlet spolu. Jolaně jsme udělali pokoj, aby v týdnech, kdy ji má přítel mít, měla svoje království. I s tím ale měla problém. Od Kryštofa jsem věděla, že má ráda růžovou barvu a v tomto duchu jsem jí vymalovala pokoj. Ona se rozbrečela, že růžovou nesnáší a odmítla tam bydlet.

Než se znovu vymalovalo, spala s námi. Ano, přesně tak. Sedmiletá kobyla se mezi nás vecpala a my tak nic nemohli. Věděla jsem ale, jak moc ji Kryštof před vším chrání, takže jsem si musela dát sakra pozor na to, co na adresu jeho malé princezny řeknu. Zatnula jsem zuby a pokoj vymalovala tak, jak si slečinka přála. Ona ale dál pokračovala ve své snaze odradit mě.

V prosinci jsem si sáhla na dno svých psychických sil. Volali ze školy, že Jolana má teplotu, aby pro ni Kryštof zajel. Byla jsem blíž, a tak jsem se nabídla, že ji vyzvednu. Když mě Jolana spatřila, ztropila před učitelkou scénu. „S tou paní já nejdu, je na mě zlá, občas mě bije," pronesla vzpurně a učitelka mi ji odmítla dát. Nakonec musel přijet sám Kryštof a situaci vyřešit. Měli jsme co vysvětlovat, protože Jolana byla ve svém vyprávění velmi kreativní.

Nenechám ji vyhrát

Čekala bych, že ji Kryštof nějak potrestá, ale kdepak. Stačilo, aby slíbila, že už se to nebude opakovat. A dál si ze mě dělá dobrý den. Už dávno jsem ji prokoukla. Vím, o co jí jde. Chce mít tátu jen pro sebe. A já to do jisté míry chápu.

Ovšem nade mnou nevyhraje. Kryštofa miluji a chci s ním být. Po Vánocích mě požádal o ruku a já řekla ano. Jolana brečela dva dny v kuse. Nechci jí škodit, to určitě ne. Potřebuji ale, aby pochopila, že hru, kterou rozjela, nevyhraje. Teď už jen Kryštofa přimět k tomu, aby i on byl na dceru důraznější. Jsou meze, které prostě nesmí překročit. Věřím, že to Jolana časem přijme a pochopí, že jí tátu neberu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články